fcb.portal.reset.password

L'Avi del Barça amb les 5 Copes. Un dels dibuixos de Muntañola / FOTO: ARXIU FCB

Joaquim Muntañola / FOTO: ARXIU LA VANGUARDIA

Nascut a Barcelona el 9 d'abril del 1914, Muntañola va ser un dels ninotaires més populars de Catalunya, especialment arran de la seva col·laboració setmanal a la revista 'Barça' a partir dels anys 50. Però la seva carrera ja havia començat en una data tan primerenca com l'any 1929, en publicacions com 'El Be Negre', 'Xut!', 'En Patufet', 'TBO' o 'Papitu'. Treballador incansable, després de la guerra va col·laborar a 'La Vanguardia', 'El Correo Catalán', 'Vida Deportiva', 'Barcelona Deportiva', 'Dicen...', 'El Mundo Deportivo', 'Lean', 'Barça' i 'Revista Barcelonista'. Va publicar llibres d'acudits, novel·les i obres de teatre, i fins i tot va ser escultor.

Sempre culer

Barcelonista acèrrim, va ser amic de figures blaugrana com Biosca, Seguer, els germans Gonzalvo i Kubala, als quals va saber caricaturitzar com ningú. Muntañola sempre es va considerar un privilegiat per haver pogut gaudir dibuixant o escrivint sobre el seu estimat club, alhora que es mostrava orgullós del seu esperit independent. Com a bon culer que era, ho tenia molt clar: "M'agrada que guanyi sempre el Barça i tant em fa qui sigui l'entrenador o el president".

Homenatjat pels Veterans

El 4 de març del 2000 l'Agrupació d'Antics Jugadors del FC Barcelona li va tributar un emotiu homenatge al qual van assistir figures mítiques com Enric Gensana, Estanislau Basora i Antoni Ramallets. Muntañola, que aquell mateix any va rebre la Creu de Sant Jordi, va ser distingit amb la insígnia d'or i brillants de l'Agrupació.

Col·laboració especial per a la 'Revista Barça'

Joaquim Muntañola va fer un dibuix especial per a les pàgines centrals del número 32 de la 'Revista Barça', l'abril del 2008, dedicada a la relació existent entre els ninots i el Barça.

Tornar a dalt