fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, a la gala de la China Foundation for Disabled Persons

El Barça ha tingut un protagonisme destacat en la gala de la China Foundation for Disabled Persons (CFDP, sigles en anglès de la fundació xinesa de persones amb discapacitats), el primer dels actes de l'estada institucional i comercial que fa aquests dies una representació del Club encapçalada pel president Sandro Rosell.

La gala de la China Foundation for Disabled Persons és un esdeveniment de gran projecció al país, emès en directe per la televisió pública CCTV en horari de màxima audiència. Sandro Rosell, president del Barça, ha format part de la taula presidencial de l'acte, en companyia d'Eugeni Bragolat, ambaixador espanyol a la Xina.

Sandro Rosell, a la taula presidencial

Aquesta gala, que se celebra un cop a l'any, té com a objectius recaptar fons i  donar visibilitat a la situació de les persones xineses amb discapacitat. Es tracta d'un esdeveniment social de gran transcendència al país asiàtic, que compta amb el suport d'organitzacions governamentals i de personalitats de tot els àmbits. En aquesta ocasió ha destacat, entre d'altres, la presència del jugador de bàsquet Yao Ming, que va militar vuit temporades a Houston Rockets de l'NBA. Des del 2004, quan es va celebrar la primera gala, s'han recaptat més de 30 milions de iuans en aquests esdeveniments.

Sandro Rosell ha estat un dels protagonistes de la gala, que en l'edició d'enguany ha comptat amb més de 1.000 assistents. El president ha accedit a l'escenari per agrair la invitació de les autoritats xineses per la invitació al FC Barcelona. "És un honor participar en un esdeveniment d'aquesta magnitud perquè la solidaritat és un dels valors que defineixen el nostre club", ha explicat Sandro Rosell. A continuació ha ofert els obsequis que ha aportat el Barça a la subhasta solidària, entre els quals destacaven una samarreta signada per tota la plantilla que ha estat un dels objectes més preuats. De fet, s'han pagat fins a 180.000 lliures (més de 210.000 euros). El president, com a mostra d'agraïment davant d'aquesta generosa aportació, en un gest d'espontaneïtat, ha regalat al nou propietari de la samarreta la corbata blaugrana que duia.

A banda de la samarreta, també han tingut molt bona acollida una pilota signada, per la qual han pagat més de 60.000 lliures (70.000 euros), i un viatge a Barcelona per a quatre persones per veure un partit de la Lliga de Campions al Camp Nou, que ha aconseguit recaptar 110.000 lliures (128.000 euros).

A banda del president Sandro Rosell, el Barça ha comptat amb la representació del vicepresident, Javier Faus; el directiu d'origen xinès Dídac Lee; el director general, Antoni Rossich; i el director Comecial i de Màrqueting, Laurent Colette. Tots ells participen en una estada de tres dies a la Xina, en una agenda plena de visites institucionals i comercials. Aquest dissabte, per exemple, està prevista una visita a la Universitat de Pequín, on poc després es mantindrà una trobada amb l'alcalde de la ciutat.

CFDP, ajut per als discapacitats

La China Foundation for Disabled Persons (CFDP) és un ens que lidera Deng Pufang, fill del líder xinès Deng Xiaoping, que treballa per als més de 80 milions de discapacitats que es calcula que hi ha al país asiàtic.

Des de la seva posada en marxa, la CFDP, que compta amb més de 200.000 empleats a tot el territori xinès, ha recollit més de 50 milions d'euros en donacions destinades als més necessitats, amb el suport del Partit Comunista, el govern local i organitzacions locals i internacionals. Aquesta fundació està duent a terme una feina ingent per aportar millores en la vida dels discapacitats xinesos i totes les persones desafavorides, en especial els infants.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();