fcb.portal.reset.password

José Sanchís, a la nova Masia

La música i el futbol s’assemblen més del que pensaven molts joves de la nova Masia. I és que aquest dimarts el responsable de producció artística de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), José Sanchís, va portar a terme una xerrada davant uns 50 residents sobre el món de la música. Per explicar-ho, va utilitzar una analogia amb el món del futbol, parlant dels valors que tenen en comú: el treball en equip, la convivència de diferents nacionalitats, la feina constant o la lluita per un somni.

L’orquestra, com un equip de futbol

La xerrada de José Sanchís s’ha fet prèvia a la visita que els joves de la nova Masia faran aquest dijous al matí a l’Auditori, on compartiran un matí d’assaig amb l’orquestra i la solista Viviane Hagner, una de les millors violinistes del món. Posteriorment, els residents tindran una trobada amb el director titular de l’Orquestra, Pablo González, i un grup de músics.

Per posar-los en context abans d’assistir a l’assaig, José Sanchís va explicar alguns conceptes bàsics com ara què és una orquestra, com està estructurada i què és un solista. Sanchís va expressar que una orquestra té un estil, com un equip de futbol, i que aquest estil el marca el director, tal com ho fa l’entrenador al camp. El responsable de Producció Artística de l’OBS també va definir què és un auditori, i el va comparar a un camp de futbol.

Una activitat més a la Masia

Aquesta iniciativa és fruit d’un acord de col·laboració entre l’OBC i la Masia del FC Barcelona i se suma a les que ja s’han dut a terme al llarg de la temporada, com les xerrades de Santi Padró, el doctor Valentí Fuster o l’aventurer Albert Bosch. Els residents de la Masia també van participar en els tallers de cuina amb la Fundació Alícia o en la visita a l’Escolania de Montserrat.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();