fcb.portal.reset.password

Ramon Alfonseda, Emilio Butragueño, Joaquim Hernandez i Jon Andoni Goicoetxea a l'entrada del Tanatori de les Corts / FOTO: ALEX CAPARRÓS

El Tanatori de les Corts ha reunit aquest dimecres a la tarda la família barcelonista per donar l'últim adéu a l'exblaugrana 'Chus' Pereda, traspassat dimarts a l'edat de 73 anys. Els vicepresidents Jordi Cardoner i Carles Vilarrubí i el directiu Jordi Mestre han assistit en representació del FC Barcelona al comiat d'un home que va transcendir dins i fora els terrenys de joc.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Trias, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, el president de la Real Federación Española de Fútbol, Ángel María Villar, l'expresident barcelonista Josep Lluís Núñez, el director de Relacions Institucionals del Reial Madrid, Emilio Butragueño, blaugranes com Rexach, Alfonseda, Zaldúa, Olivella, Fusté, Albert Ferrer i Guillermo Amor, o exfutbolistes coetanis com José Martínez 'Pirri' i José Ángel Iribar, són alguns dels noms propis que han estat presents en aquest sentit i multitudinari comiat del Polvorilla.

Entusiasme, qualitat humana, amant del gol, bon humor, optimisme, gran futbolista i millor persona són alguns dels atributs que els que el coneixien han dedicat a "un company i amic que es trobarà a faltar". Tot seguit recollim alguns d'aquests records.

Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona

"Perdem un gran futbolista, però sobretot una gran persona. Com a jugador tenia una qualitat indiscutible, va ser un referent dels anys 60 però amb en Chus marxa un representant de les bones persones."

Emilio Butragueño, director Relacions Institucionals Reial Madrid

Ha estat un referent per a molta gent, sobretot en el món del futbol, on va tenir una carrera molt brillant. Jo el vaig conèixer en la seva època a la Federació Espanyola i la veritat és que era molt humà, molt proper i humil. És una pena. Ho sentim molt per la família, pel Barcelona i pel món del futbol.

Carles Rexach, assessor Junta FC Barcelona

"En Chus era una persona que es feia estimar perquè era l'alegria d'allà on anava fent tertúlia, broma i ambient. En el meu cas, vaig debutar al FC Barcelona el curs 1964/65 fent ala amb ell, ja que jo jugava d'extrem esquerre i ell era interior esquerre i en situacions malaurades com aquesta recordes totes les vivències. Són dies tristos."

Josep Lluís Nuñez, expresident FC Barcelona

"Era una persona molt estimada. Sempre estava content i sens dubte la vida era molt important per a ell".

José Martínez 'Pirri', exfutbolista

El meu primer partit al Reial Madrid va ser contra el Barça i em va tocar marcar a 'Chus' Pereda  i des d'aleshores la nostra amistat ha estat increïblement bona. Era una persona carinyosa, fantàstica. No he pogut evitar venir a acomiadar-lo perquè l'estimava molt".

Albert 'Chapi' Ferrer, exjugador FC Barcelona

"Era important per a tothom. No l'havia vist mai enfadat ni donar missatges negatius. Era tot optimisme. Tenia conceptes clars, sabia què volia a la vida, el que volia transmetre i la veritat és que els que hem tingut la sort d'estar amb ell en algun moment sabem que ens ha ajudat moltíssim".

José Ángel Iribar, exjugador i representant Athletic Club

"Em quedo amb la seva amistat, la seva bondat. Era un home de caràcter, però sobretot optimista. El trobarem molt a faltar perquè quan ens reuníem ell era la salsa, la pólvora. Futbolísticament va ser un crac tant de company com de rival. Va ser un plaer compartir amb ell tot tipus de moments."

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();