fcb.portal.reset.password

Toni Freixa, en roda de premsa / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS - FCB

Toni Freixa ha explicat en quin punt es troba la decisió de determinar la seu de la final de la Copa del Rei després que dilluns tant el FC Barcelona com l'Athletic Club de Bilbao es reunissin amb la Federació Espanyola de Futbol i que tots dos clubs proposessin l'estadi Santiago Bernabéu. En aquest sentit, ha comentat que des de llavors el Club "no té més notícies" i que sigui quina sigui la designació final "la intenció és el ple sotmetiment al que la Federació Espanyola de Futbol consideri". Aquesta idea, però, i segons ha apuntat el secretari i portaveu de la Junta Directiva, no està renyida amb el fet que des de l'Entitat s'esgotin "totes les possibilitats". "Defensarem que l'estadi hauria de ser aquest pel bé del futbol", ha afegit.

En qualsevol cas, ara mateix el FC Barcelona es troba "a l'espera de tenir resposta oficial per poder tractar altres opcions si aquesta no pot ser". "El criteri prioritari és el de l'aforament. Tenim aficions nombroses i molt implicades. Si finalment el Bernabéu no fos possible, si bé l'esperança és màxima, anirem a veure altres opcions", ha comentat Freixa, just abans de descartar com a opció de seu el Camp Nou perquè "es va fixar la neutralitat del camp".

Reptes per al món de l'esport

Freixa, que ha recalcat que el Club "es pren molt seriosament el que s'ha demanat, sempre pel benefici dels socis", i que ha recordat que "aquest és el partit més important que organitza la Federació", ha apuntat a la necessitat que "des de l'esport ens hem de plantejar reptes ambiciosos". "Seria un exemple de civisme i esportivitat que un equip basc i un altre de català poguessin jugar a la capital d'Espanya", ha reflexionat en veu alta.

Després d'apuntar que el Reial Madrid "té tot el dret a no voler acollir aquesta final", Freixa ha recordat que "basant-nos en la tradició, s'han jugat moltes finals al Bernabéu". "La raó objectiva és la de la capacitat de l'estadi. És la millor opció pel bé del futbol espanyol. Per a la Federació també és la millor opció. Òbviament hem de comptar amb l'autorització del propietari", ha apuntat.

"Entenem que el futbol espanyol, els socis del FC Barcelona i els de l'Athletic Club de Bilbao mereixen molt més respecte que una informació filtrada que sembla ser que es coneix però  que no és oficial. És una qüestió de formes, i l'únic que fem nosaltres és defensar els interessos dels nostres socis", ha conclòs Freixa, just abans d'indicar que per al FC Barcelona "seria un orgull acollir la final de la Copa del Rei".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();