Vic Buckingham va ser un històric jugador del Tottenham Hotspur. | ARXIU FCB

Vic Buckingham va arribar al FC Barcelona el 19 de desembre del 1969. Abans d'aterrar al Camp Nou, el tècnic anglès havia tingut una desastrosa experiència a la Lliga grega.

Buckingham va agafar el timó de l'equip quan gairebé estava totalment descartat per al títol. El Barça ocupava la desena posició a la taula classificatòria a vuit punts del líder. Finalment però, la situació va millorar substancialment i l'equip va finalitzar el campionat en quart lloc.

L'any 1969 va ser històric, però no per alguna victòria èpica de l'equip, sinó per l'escàndol arbitral que va provocar el col·legiat Guruceta al Camp Nou. A les semifinals de la Copa, el Barça s'enfrontava al Reial Madrid. Després d'una entrada de Quimet Rifé a Velázquez, l'àrbitre va xiular penal per una jugada que era clarament falta fora de l'àrea. L'escàndol va ser monumental.

La temporada següent Buckingham va guanyar el títol de Copa després d'una emocionant final davant el València, però, tot i això, va ser destituït. El seu substitut va ser el fins aleshores prestigiós tècnic de l'Ajax d'Amsterdam Marinus Michels.

Vic Buckingham va morir l'any 1995. El seu adéu va ser força sentit per part de l'afició barcelonista.