Marinus Michels va ser tècnic del Barça en dues etapes diferents. | ARXIU FCB

En la seva primera temporada, el seu únic èxit va ser la victòria a la finalíssima de la Copa de Fires que l'equip blaugrana va passar a tenir en propietat després de derrotar el Leeds United. A la Lliga, una inesperada derrota davant del Còrdova va provocar la pèrdua del títol. La temporada següent va succeir tres quarts del mateix i l'equip no va guanyar absolutament res.

L'aficionat blaugrana va haver d'esperar que arribés el gran Johan Cruyff per veure la Lliga a casa. Amb ell, l'esquema de Michels no tenia fissures i funcionava a la perfecció. El Barça es va tornar a proclamar campió catorze anys després d'haver guanyat la seva última Lliga. Però la temporada 1974/75 va ser la del retrobament amb els mals resultats i la manca de títols. Marinus Michels, llavors, va decidir marxar i posar fi a la que seria la seva primera etapa blaugrana.

Però no va trigar gaire a tornar, ja que la temporada 1976/77 va tornar a seure a la banqueta del Camp Nou. El seu periple per Can Barça va finalitzar la temporada 1977/78 amb la consecució del seu tercer títol a l'Entitat, la Copa del Rei.