Imatge de Joan Gaspart

Joan Gaspart i Solves va posar en marxa la construcció de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. | ARXIU FCB

Joan Gaspart i Solves va accedir a la presidència del FC Barcelona el 23 de juliol del 2000, en unes eleccions que van tenir un alta participació, amb 45.888 vots (gairebé la meitat de socis i sòcies amb dret a sufragi). En aquests comicis, Joan Gaspart va aconseguir un total de 25.181 vots (el 54,87% del total), 5.390 vots més que la candidatura encapçalada per Lluís Bassat. D'aquesta manera, Joan Gaspart es va convertir en el 36è president de la història del FC Barcelona.

Abans d'accedir a la presidència, Joan Gaspart va ser vicepresident del Club durant els 22 anys de mandat de Josep Lluís Núñez.

En el primer any com a president, Joan Gaspart va tirar endavant la reforma dels Estatuts de l'Entitat, la qual va incidir de manera important en el procés d'actualització del cens. Abans d'aquesta modificació, va posar en marxa una consulta entre els socis i sòcies del FC Barcelona per conèixer la seva opinió sobre temes destacats que afectaven aquesta reforma. A més, va promoure la creació del codi ètic del Club i va posar en marxa la construcció de la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí amb l'acte de col·locació de la primera pedra l'11 de desembre del 2000. A més, sota la seva presidència, els projectes Seient Lliure i Gent del Barça van contribuir a l'ampliació i millora dels serveis que s'ofereixen als socis.

Tot i aquesta gestió, els èxits esportius no van arribar, i el febrer del 2003 Gaspart va renunciar a la presidència, sense que el primer equip de futbol hagués aconseguit cap títol oficial. El va substituir el seu vicepresident, Enric Reyna.