Imatge de Xavier Sala i Martín

Xavier Sala i Martín va ser el president de la Comissió Gestora. | ARXIU FCB

Una sentència judicial va interpretar que el mandat de la Junta Directiva encapçalada per Joan Laporta havia expirat el 30 de juny del 2006. D’aquesta manera, la Junta barcelonista va dimitir i es va constituir una Comissió Gestora. Seguint el que disposen els Estatuts, la Comissió Gestora va ser dirigida pel president de la Comissió Econòmica Estatutària.


Els integrants d’aquesta Comissió Gestora van ser el president Xavier Sala i Martín; el vicepresident Carles Murillo i Fort; el secretari Agustí Bassols i Pascual; el vicesecretari Josep Ensesa i Viñas; el tresorer Joan Torras i Gómez, i els vocals Albert Esteve i Cruella, Joan Molins i Amat, Pere Riba i Masjuan i Sebastià Roca i Roquer.

La Comissió Gestora va encetar la seva actuació el 26 de juliol. Se centrava en la convocatòria d’eleccions, que es van anunciar per al 3 de setembre. Tanmateix, entre els aspirants a la presidència només va presentar les signatures necessàries Joan Laporta, per la qual cosa va ser proclamat automàticament president el 22 d’agost, coincidint amb la celebració del Trofeu Joan Gamper.

L’actuació de la Comissió Gestora presidida per Xavier Sala i Martín es va perllongar durant 28 dies, en els quals cal destacar la gira del primer equip per Mèxic i els Estats Units i el títol de la Supercopa d’Espanya, en imposar-se a l’Espanyol a doble partit.