Retrat d'Antoni Julià de Capmany

Antoni Julià de Capmany va estar al capdavant de la Comissió Gestora fins al 7 de juny del 1961. | ARXIU FCB

Un cop dimitit el president Miró-Sans, l’1 de març de 1961 una Comissió Gestora dirigida per Antoni Julià de Capmany es va fer càrrec de la situació. Format per divuit directius, aquest govern interí va dirigir el Club en circumstàncies força difícils fins a les eleccions presidencials del 7 de juny.

Els integrants d'aquesta Junta van ser el president Antoni Julià de Capmany; el vicepresident Artur Suqué; el tresorer Enric Verdú; el vicetresorer Jaume Amat; el comptador Fabià Estapé; el vicecomptador Xavier Font; el secretari Joaquim Viola; el vicesecretari Artur Martí Cot; els vocals Josep Oller, Joan Maria Xiol, Joan Escribà, Miquel Viader i Baldomer Cabré i els adjunts Albert Pons, Jordi Rottier, Enric Tolosa, Climent Vidal i Vicenç Carrés.

Aquest equip va haver de treballar enmig d’una greu crisi esportiva, social i econòmica. Per tal de pal•liar la falta d’efectiu a la caixa, la Comissió Gestora es va veure obligada a traspassar la gran figura Luis Suárez a l’Inter de Milà per l’aleshores astronòmica xifra de 25 milions de pessetes. Aquesta operació es va consumar el 26 de maig de 1961, cinc dies abans de la final de la Copa d’Europa disputada a Berna entre el FC Barcelona i el Benfica, aquell maleït partit que el Barça va perdre per 3-2 en una jornada d’increïble mala sort. El 7 de juny tingueren lloc les eleccions presidencials i la Comissió Gestora va cessar les seves funcions.