El FC Barcelona es manté el compromís de realitzar una cursa al barri de les Corts de caràcter popular, amb l'objectiu d'apropar la pràctica de l’atletisme popular a tots els socis i aficionats del Barça i de l’esport en general que vulguin viure una jornada esportiva i lúdica. 

Sortida i arribada al Camp Nou

Un dels grans al·licients de la cursa és el fet que comença i acaba a l’esplanada del Camp Nou. La sortida està prevista a les 9 hores i la distància serà de 10 km. La prova, organitzada pel FC Barcelona, amb la col·laboració del Districte de les Corts, la Federació Catalana d’Atletisme i l’Ajuntament de Barcelona, s’iniciarà a les 9.00 hores i recorrerà els carrers més propers al Camp Nou, en una jornada de barcelonisme en què s’integrarà al barri de Les Corts.

És una cursa oberta a tothom i el recorregut, per l’entorn de l’Estadi, afavoreix que s’adapti a totes les persones que hi vulguin participar. L’ús del xip és obligatori per participar a la Cursa Barça 2017. En cas de no tenir-ne, l’organització en facilitarà un d’un sol ús no reutilitzable.

Premis i samarreta commemorativa

Tots els inscrits rebran, entre altres obsequis, una samarreta tècnica commemorativa confeccionada especialment per a l’ocasió. Els premiats a la Cursa Barça 2017 seran els cinc primers classificats masculins i femenins de la categoria absoluta, el primer i la primera sòcia de la categoria absoluta, els tres primers classificats masculins de les categories paralímpiques (discapacitats visuals, físics, cadira de rodes o carro d'atletisme i discapacitats intel·lectuals).

Alguns antecedents

Els anys 2008 i 2009, el FC Barcelona va celebrar un parell de curses Barça-l’Illa, a Sant Joan Despí. El recorregut era de 7 km. Anteriorment ja havia celebrat altres esdeveniments semblants. Coincidint amb el 75è aniversari de l’Entitat, per exemple, es va organitzar un cros que transcorria pels voltants de les instal•lacions blaugrana. L'última Cursa Barça que es va celebrar va ser l'any 2015. Enguany, la prova també formarà part del calendari de la Lliga Social de curses populars del FC Barcelona Corrent fem Barça 2016/17 i de la Challenge BCN 10k de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana d’Atletisme.

Descarrega el reglament de la Cursa Barça de 10 quilòmetres 
Descarrega l'altimetria de la Cursa Barça de 10 quilòmetres
Descarrega el recorregut de les curses infantils de la Cursa Barça (a l'esplanada del Camp Nou)