ELECCIONS 2015. Candidat - Benedito

ELECCIONS 2015. Candidat - Benedito

Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona, va continuar els seus estudis als Estats Units amb la realització del Curs de Gestió de Concessionaris al General Motors Institute, l’actual Kettering University de Michigan, i els va completar amb el Màster en Direcció d’Àrees Funcionals i Finances d’ESADE a Barcelona.

Fins a l’any 2002, Agustí Benedito va exercir la direcció general del Grup d’Automoció Benedito, una xarxa de concessionaris i tallers d’automòbil -amb seu central al carrer Aribau de Barcelona- que donava servei a més de 50.000 clients. Posteriorment, es responsabilitza de la gestió del patrimoni familiar, així com de l’assessorament i suport a les empreses dels membres de la seva família.

Actualment, és el president de Barcelona Export Group, consultora de negocis internacionals que dóna suport des de PIMES fins a grans empreses catalanes en el seu procés d’internacionalització, especialment en els mercats llatinoamericans. Aquest grup és propietari de diverses empreses a Amèrica del Sud en el sector de la construcció, de la indústria i dels serveis.

Així mateix, compagina la seva activitat empresarial amb un fort compromís social i cívic, col·laborant personalment de manera habitual amb entitats i associacions del tercer sector. Benedito creu en la cooperació com a eix fonamental en les relacions humanes, tant en la vida personal com professional.

Agustí Benedito és hereu de la tradició barcelonista familiar. De nen, era el seu pare qui l’acompanyava sovint a l’Estadi per veure el Barça que liderava Cruyff des del camp. Als 18 anys, es converteix en soci del Barça i des d’aleshores no es perd cap partit al Camp Nou. A més, sempre que pot, acompanya l’equip en els desplaçaments. També és un habitual al Palau Blaugrana i se’l pot veure sovint donant suport a les diferents seccions i a l’esport base del club.

Agustí Benedito ha participat de forma activa i desinteressada en la vida social del FC Barcelona en els últims 20 anys.

L’any 1996, al costat d’un grup de joves barcelonistes que comparteixen la seva passió blaugrana i una mateixa manera d’entendre el Club, comencen a mobilitzar-se i a estimular la vida social del Futbol Club Barcelona. Junts van participar en les eleccions de 1997 donant suport a la candidatura d’Àngel Fernández.

Posteriorment, va fundar la plataforma Elefant Blau. El grup cristal·litza al voltant de la por, tan real en aquells dies, que els gestors de la institució fomentessin una deriva que acabés en la conversió del Club en Societat Anònima Esportiva i la seva sortida a borsa. La defensa incondicional de la singular estructura de propietat del FC Barcelona i la fiscalització de la gestió del club va culminar amb la interposició d’un vot de censura contra el president Josep Lluís Núñez l’any 1998. En les eleccions del 2000, el grup s’integra a la candidatura de Lluís Bassat, però és derrotat per la candidatura de Joan Gaspart.

L’any 2003 va formar part activa de l’equip que liderava Joan Laporta. La candidatura va guanyar les eleccions abanderant un projecte il·lusionant i renovador, “Primer, el Barça” que s’havia anat perfilant durant anys i que va obtenir el suport majoritari de la massa social. Entre 2003 i febrer de 2009, Agustí Benedito va formar part de la Comissió Esportiva i de la Comissió Social del club. Com a membre d’aquestes comissions va participar en totes les seccions professionals del Club però també, i sobretot, va compartir el seu barcelonisme amb els socis de tot el territori. Exercint aquestes responsabilitats, va realitzar un treball de base que no té repercussió en els mitjans de comunicació, però que és fonamental per a l’entitat i que va enriquir el seu coneixement del Club de forma àmplia i transversal.

Malgrat les diferències creixents amb Joan Laporta, va continuar col·laborant amb el Club, intentant defensar el projecte i els ideals originaris que van permetre el canvi el 2003: renovació, honestedat, transparència i participació dels socis.

La seva trajectòria de servei discret al Club va acabar de manera abrupta al febrer de 2009, quan va dimitir de manera irrevocable pel que va ser conegut com “cas Uzbekistan”. Agustí Benedito va considerar que aquest era un cas molt greu, ja que trencava amb els principis pels quals havien lluitat durant tants anys i va deixar de treballar al seu costat.

El 7 d’octubre de 2009, Agustí Benedito va fer pública la seva intenció de presentar-se a les eleccions a la presidència del FC Barcelona, animat per un grup de barcelonistes que compartien una mateixa manera d’entendre el Club. El dia 13 de juny de 2010 Agustí Benedito, amb 8.044 vots, obtenia la segona posició en les últimes eleccions a la presidència del Barça.

Des d’aquell moment, ha realitzat prop de 500 trobades amb grups de socis i simpatitzants del Futbol Club Barcelona i ha articulat un equip actiu que ja compta amb més de 300 persones implicades en el projecte, participant tots ells de forma desinteressada a diferents nivells, i que treballen amb la voluntat d’unir de nou el barcelonisme sota les premisses de transparència, participació, honestedat i una gestió eficient.

Tot i mantenir una posició discrepant amb l’actual presidència en diversos aspectes fonamentals de la gestió del club, decideix no exercir oposició i ha limitat les seves aparicions públiques, per responsabilitat i per no dividir el barcelonisme.