Confederació Mundial de Penyes

penyes.jpg
penyes.jpg

Els orígens del moviment de penyes

El moviment de penyes del FC Barcelona forma part de l’Àrea Social del Club i és inherent a la seva història. Des que l’any 1950 es va crear la primera penya barcelonista, les penyes, formades per socis i aficionats, són un dels principals motors del FC Barcelona i es caracteritzen pel seu suport incondicional a tots els equips del Club i el seu ferm compromís amb la societat a través de l’impuls d’activitats que prenen com a eix la dinamització social i esportiva de les localitats on es troben presents. Al llarg de tot aquest temps, han demostrat la seva solidesa com a entitats independents, així com una important dedicació en l’àmbit social i solidari.

Es tracta d’entitats que representen molt més que l’alè en una grada i les celebracions en un local perquè són els que et fan sentir com a casa, les veritables ambaixades del barcelonisme arreu del territori, obertes a tothom.

La confederació Mundial de penyes

Fruit de la solidesa, neix el 2015 la Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment de penyes des d’un enfocament global i que ofereix espais blaugrana que fomenten l’esport, la solidaritat i el civisme mitjançant nombroses activitats al territori, tant en el marc nacional com en l’internacional.

Des de llavors, aquest moviment s’ha caracteritzat per una forta efervescència, i cada vegada és més nombrós i visible. En aquesta línia, la Confederació, amb només tres anys de trajectòria, ha aconseguit agrupar les 1.245 penyes oficials, amb una presència cada cop més acusada en el marc internacional; 448 pertanyen a Catalunya, 681 a la resta d’Espanya i 116 a la resta del món.

 

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut