Barça Lassa – Oliveirense: Gran victòria en un festival golejador (7-6)

Els d'Edu Castro sumen un triomf molt important en l’homenatge a Egurrola pels seus 20 anys al primer equip

Partit d’hoquei en majúscules corresponent a la Lliga Europea. El Barça Lassa s’ha endut el triomf contra l’Oliveirense (7-6) en un duel totalment obert i en el qual hi ha hagut un intercanvi de gols constant, especialment a la primera meitat, amb deu dianes entre els dos conjunts. Un triomf per tancar la nit de l’homenatge a Egurrola pels seus 20 anys al primer equip. Els golejadors blaugrana han estat João Rodrigues (3), Pau Bargalló (2), Matias Pascual i Nil Roca. Amb aquesta victòria els barcelonistes se situen líders del grup A de la Lliga Europea. Pablo Álvarez ha estat baixa d'última hora a causa d'una grastroenteritis.

Gols des de l’inici

El matx ha tingut molt ritme des de l’inici i amb els dos conjunts buscant la porteria rival sense contemplacions. L’Oliveirense s’ha avançat en una de les primeres jugades del matx, amb una diana de l’exblaugrana Marc Torra. El Barça Lassa ha sabut desplegar el seu joc amb paciència, i cinc minuts després empatava amb un gol de João Rodrigues en desviar un potent xut de Marc Gual des de la llarga distancia (1-1, min 7).

Tot i el gol culer, el matx s’ha mantingut molt obert i el conjunt portuguès ho ha aprofitat per avançar-se de nou amb la segona diana de Torra. El partit no ha perdut la seva intensitat, i prova d’això ha estat el gol blaugrana per empatar novament, una diana de Matias Pascual en rematar des del segon pal (2-2, min 14).

Sense gairebé temps de digerir l’empat, el Palau ha esclatat d’alegria per celebrar el tercer gol barcelonista de la nit, una diana de Nil Roca que avançava els d’Edu Castro. El partit ha tingut cinc minuts de treva, però al minut 20 l’Oliveirense ha tornat a situar l’empat a l’electrònic amb una diana de Ricardo Barreiros (3-3).

2019-01-19_FCBhoqueivsOLIVEIRENSE_13-min

Intercanvi de gols constant

L’intercanvi de gols i espectacle no s’han aturat. I és que els 2.946 espectadors presents al Palau Blaugrana han vibrat amb quatre dianes més abans del descans. Pau Bargalló situaria el 4-2 amb un gran xut llunyà i des del punt de penal, després duna targeta blava a Jordi Bargalló (5-3, min 23). Abans, però, el gran protagonista de la nit, Aitor Egurrola, ha aturat un penal al conjunt portuguès. Abans del descans, l’Oliveirense ha pogut empatar el marcador amb una diana de Torra i una altra de Jorge Silva a falta de 12 segons (5-5).

Després d’una primera meitat amb deu gols, l’inici de la segona ha mantingut la mateixa tònica. I el Barça Lassa s’ha avançat amb una diana de João Rodrigues, que firmava la seva vuitena diana europea. El conjunt portuguès ha tardat quatre minuts a replicar aquest gol amb l’empat de Jorge Silva (6-6, min 32).

Afluixa el ritme golejador

A partir del 6-6, el partit ha afluixat el ritme, i amb aquest, el nombre de gols. L’Olivereinse s’ha pogut situar per davant en el marcador amb la desena falta blaugrana, però Aitor Egurrola ha aturat novament el llançament d’Emanuel Garcia. Pau Bargalló tampoc ha pogut aprofitar la desena falta de l’Oliveirense i el porter visitant ha aturat el llançament del jugador del Barça Lassa.

João Rodrigues ha trencat la sequera golejadora del matx en transformar el 7-6 des del punt de penal (7-6, min 45). Egurrola ha tornat a demostrar la seva enorme qualitat en aturar una nova falta directa. Pocs segons després Marc Gual no ha pogut aprofitar la quinzena falta portuguesa per ampliar l’avantatge barcelonista, a falta de menys de dos minuts per al final. Tot i els intents finals de gol per part dels dos conjunts, el Barça Lassa s’ha emportat un triomf molt important a la Lliga Europea per situar-se primer de grup.

Barça Lassa, 7
Oliveirense, 6

Barça Lassa: Aitor Egurrola, marc Gual, Matias Pascual, Pau Bargalló, Sergi Panadero i João Rorigues –cinc inicial–, Matias Pascual, Nil Roca i Ignacio Alabart.

Oliveirense: Xevi Puigbí, Xavi Barroso, Marc Torra, Jordi Bargalló i Jorge Silva –cinc inicial–, Pedro Morreira, Ricardo Barreiros, Emanuel Garcia i Pablo Cancela.

Gols: 0-1, Torra (min 2); 1-1, João Rodrigues (min 7); 1-2, Marc Torra (min 10); 2-2, Matias Pascual (min 14); 3-2, Nil Roca (min 15); 3-3, Ricardo Barreiros (min 20); 4-3, Pau Bargalló (min 21); 5-3, Pau Bargalló, p. (min 25); 5-4, Marc Torra (min 24); 5-5, Jorge Silva (min 25); 6-5, João Rodrigues (min 28); 6-6, Jorge Silva (min 33); 7-6, João Rodrigues (min 45).

Àrbitres: Julien Thibaud i Xavier Bleuzen. Han amonestat amb targeta blava el visitant Jordi Bargalló i el tècnic del conjunt portuguès, Renato Garrido. Faltes: 16 i 15.

Assistència: 2.946 espectadors al Palau Blaugrana.