La Lliga torna al Camp Nou: els motius per veure el partit

La Lliga torna al Camp Nou: els motius per veure el partit

(18.30 h, BeIN LaLiga) El primer partit de Lliga de l’any a l’Estadi serà contra un rival molt incòmode

Els de Valverde afronten davant l’Eibar, un equip sempre competitiu, el primer dels tres compromisos consecutius que es disputaran al Camp Nou. El conjunt culer suma cinc victòries seguides a la Lliga i vol continuar amb aquesta bona ratxa davant la seva afició.

En aquest duel el FC Barcelona intentarà reafirmar la seva condició de líder sumant tres punts més que augmentin l’avantatge respecte del segon classificat, l’Atlètic de Madrid, que té 35 punts (cinc menys que els culers), en el darrer compromís de la primera volta del campionat.

El rival

Màxim golejador: Charles (6 gols)
Entrenador: José Luis Mendilibar
Classificació: 13è classificat amb 5 victòries, 7 empats i 6 derrotes (22 punts).

 

El que cal saber

- El Barça s’ha imposat en els vuit enfrontaments de Lliga contra l’Eibar amb un balanç de 28 gols a favor i només quatre en contra. Així, el FC Barcelona és l’equip que més gols ha marcat a l’Eibar i també el que més vegades ha derrotat el conjunt guipuscoà.

- El Barcelona no ha perdut cap dels seus onze partits a la Lliga davant equips bascos amb Ernesto Valverde com a entrenador (10V 1E), amb triomf en tots excepte en l’empat contra l’Athletic (1-1) al mes de setembre passat.

- Lionel Messi ​​és el jugador que més gols ha fet a l’Eibar a Primera Divisió (12) en només set enfrontaments disputats.

- Suárez ​​ha marcat en els seus últims cinc partits lliguers contra l’Eibar (set gols).

- Si els de Valverde aconsegueixen la victòria encadenaran el seu sisè triomf seguit a la Lliga i el setè partit seguit puntuant.

- En l’últim enfrontament contra l’Eibar, corresponent a la jornada 24 de Lliga de la temporada passada, els blaugranes es van imposar per 0-2 amb gols de Luis Suárez i Jordi Alba. 

- Si Messi marca un gol arribarà als 400 en Lliga. I si Suárez en fa tres entrarà al TOP 5 històric de golejadors del FC Barcelona.

- L’Eibar compta amb dos futbolistes cedits pel Barça: Marc Cucurella i Marc Cardona. El futbolista de banda esquerra ha disputat fins al moment dotze partits (deu de Lliga i dos de Copa) i ha anotat un gol. Cardona, per la seva part, suma cinc participacions (tres de Lliga i dues de Copa), i també ha anotat una diana.

Els escollits per Valverde

Per al duel, el tècnic de Viandar de la Vera ha convocat els següents 18 futbolistes: Ter Stegen, N.Semedo, Piqué, I.Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O.Dembélé, Cillessen , Lenglet, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá i Vidal. Samper, Umtiti i Vermaelen són baixa mèdica, mentre que Malcom ho és per decisió tècnica.

La convocatòria de l'Eibar

Mendilibar, que no podrà seure a la banqueta, ha escollit a Riesgo, Dmitrovic, Bigas, Escalante, Sergio Álvarez, Cardona, Pape Diop, Sergi Enrich, Peña, Paulo Oliveira, Orellana, Cote, De Blasis, Kike García, Cucurella, Pere Milla, Arbilla i Jordán.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut