La Diada del Soci Solidari, rècord d’assistència amb 76.398 espectadors

La Diada del Soci Solidari, rècord d’assistència amb 76.398 espectadors

Després del partit d'aquest dimecres, en aquestes vuit edicions ja acumula 483.160 espectadors

La VIII Diada del Soci Solidari ha marcat un nou rècord d’assistència amb 76.398 espectadors que han presenciat el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei entre el Barça i la Cultural Lleonesa. La jornada solidària, una iniciativa pionera de l’Àrea Social del FC Barcelona, ha tornat a ser un gran èxit i de nou ha fet possible que moltes persones amb dificultats o de col·lectius socials (ONGs, escoles, associacions, entitats i institucions d’acció social), hagin pogut viure l’experiència d’assistir a un partit de futbol a l’Estadi, gràcies al fet que els socis abonats han cedit els seus seients perquè puguin ser ocupats per a persones d’aquests col·lectius.

Amb la xifra de públic que s’ha establert avui, ja són 483.160 els espectadors que han pogut beneficiar-se d’aquesta iniciativa del Dia del Soci Solidari al llarg de les vuit edicions celebrades.      

Les dades d’assistència de les vuit edicions han estat les següents:

2011      L’Hospitalet      (dijous 22 de desembre, 22 h)              56.480 espectadors
2012      Alabès             (dimecres 28 de novembre, 21.30 h)     57.655 espectadors
2013      Cartagena        (dimecres 18 de desembre, 22 h)         47.280 espectadors
2014      Osca                (dimarts 16 de desembre, 22 h)           44.844 espectadors
2015      Villanovense     (dimecres 2 de desembre, 20 h)           67.703 espectadors
2016      Hèrcules           (dimecres 21 de desembre, 22 h)         64.025 espectadors
2017      Múrcia              (dimecres 29 de novembre, 19.30 h)    68.775 espectadors
2018      C. Lleonesa       (dimecres 5 de desembre, 21.30 h)      76.398 espectadors

La festa solidària s’ha viscut als voltants del Camp Nou i a les graderies gràcies també a les 2.000 entitats col·laboradores que han repartit les invitacions entre membres de diferents institucions socials, que cada any són els artífexs de la gran assistència al partit.

Amb els refugiats

En aquesta vuitena edició de la Diada del Soci Solidari també s’ha reforçat el suport als refugiats, amb una acció en col·laboració amb la Creu Roja i la Fundació Barça. Els jugadors del FC Barcelona i la Cultural Lleonesa han sortit al terreny de joc acompanyats de nens refugiats que són a Catalunya a través de la Creu Roja, que lluïen una samarreta amb els lemes ‘Amb Els Refugiats’, al davant, i ‘Tant se val d’on venim’, al darrere.

També abans de l’inici del partit, un grup de joves de l’Associació Catalana de Síndrome de Down s’han fet una fotografia a la gespa amb els jugadors del FC Barcelona.

Recapte per al Banc d’Aliments

Aprofitant la Diada del Soci Solidari, per tercer any consecutiu s’ha posat en marxa una iniciativa de la Confederació Mundial de Penyes amb la col·laboració de la Fundació Barça, per recollir aliments i articles de primera necessitat per al Banc dels Aliments, que ha tingut tres punts de recollida a l’Estadi. Les penyes han convidat diverses escoles i instituts del territori a participar en el partit i els ha animat a portar aliments per a aquesta iniciativa.

Abans de l’inici del partit, el president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil, ha fet lliurament d’un xec de 5.000 euros a la presidenta del Banc dels Aliments, Roser Brutau, en un acte al qual també han assistit els directius del Club Pau Vilanova i Emili Rousaud.

La Diada del Soci Solidari és una iniciativa pionera que ja està plenament consolidada en el calendari del Club gràcies a l’acceptació i el suport dels socis blaugrana amb la cessió dels seus abonaments. Una iniciativa solidària que també inclou aquest recapte d’aliments amb la mobilització de les entitats socials, les penyes barcelonistes i la Fundació Barça. 

Les entitats col·laboradores, a la Llotja

A la Llotja del Camp Nou, el president Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner i el directiu Emili Rousaud, ha rebut els representants de les entitats i institucions que han col·laborat una temporada més a l’èxit d’aquesta Diada del Soci Solidari, organitzada per l’Àrea Social del FC Barcelona, amb l’estreta col·laboració de la Creu Roja, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Barça i la Confederació Mundial de Penyes, juntament amb altres institucions que canalitzen el repartiment de les entrades entre les diferents entitats.

_P1F6995.JPG
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut