TTG Ugra Yugorsk - Barça Lassa: Cap a la Final Four! (0-2)

Els d’Andreu Plaza jugaran la seva sisena fase final de la Champions després de derrotar els russos en un partit dur, però que ha acabat bé gràcies als gols de Ferrao i Juanjo i a la bona defensa de tot l’equip.

El Barça Lassa ja és a la Final Four de la UEFA Futsal Champions League! Ho ha aconseguit després de superar l’Ugra en el tercer partit de l’Elite Round, en una jornada de comunió total entre la grada del Palau, abocada amb l’equip, i els homes d’Andreu Plaza, que s’han buidat per aguantar els atacs de l’Ugra. Els gols de Ferrao, de penal, i de Juanjo, ja als últims segons i amb els russos jugant amb porter-jugador, han resultat determinants, però també la solidesa defensiva mostrada durant un partit en què s’ha suat per assolir l’objectiu: poder jugar la sisena Final Four de la història.

Ferrao fa el primer

L’Ugra ha mostrat la seva millor cara. Intensos en defensa durant els primers minuts, quan més ho han necessitat amb accions d’Adolfo, Dyego i Aicardo, i també mòbils en atac, especialment amb Nando, Marcenio i Lyskov, els russos han posat en problemes el Barça. Malgrat tot, Juanjo i la tasca defensiva blaugrana han estat millors, així com també l’efectivitat de Ferrao en el llançament d’un penal comès per Caio. El brasiler, que anteriorment havia vist la segona groga en aquesta edició de la Champions, no s’ha posat nerviós i ha batut Kupatadze per fer el 0-1 (min 8) amb què s’ha arribat al descans.

Els nervis tampoc no han ajudat en els primers minuts de la represa, amb vigilàncies i peus de plom per no cometre cap errada. La necessitat de fer dos gols ha fet que l’Ugra ataqués més –Lyskov ha tingut la més clara amb un xut que Juanjo ha salvat amb un peu descomunal (min 26)-, però també el Barça podria haver encarrilat la classificació abans. Lozano, molt actiu en defensa, ha estat molt a punt de fer el 0-2, però el seu xut després d’una recuperació ha sortit fregant el pal (min 27). Igual que Adolfo o Dyego, ja en el tram final i amb el porter-jugador dels russos.

Premi doble per a Juanjo... i la Champions ens espera!

Perquè en els darrers minuts ha tocat patir, ja que l’Ugra ha crescut amb l’entrada de Lyskov com a porter-jugador. El Palau, embogit, ha respòs i ha contagiat els d’Andreu Plaza, que s’han buidat per conservar el resultat. Un Juanjo imperial també ha ajudat, amb les seves aturades impressionants. El premi final a la seva Elite Round, espectacular, ha arribat a deu segons del final, quan ha aconseguit marcar a porta buida i tancar el resultat (0-2, min 40). Així, la Final Four ja espera el Barça!

LA FITXA

TTG Ugra Yugorsk, 0
Barça Lassa, 2

Ugra: Kupatadze, Marcenio, Nando, Chishkala, Volyniuk –cinc inicial- Shayakhmetov, Lyskov, Caio, Davydov, Katata, Signev.

Barça: Juanjo, Aicardo, Dyego, Adolfo, Esquerdinha –cinc inicial- Léo Santana, Boyis, Sergio Lozano, Ferrao, Joselito, Arthur.

Gols: 0-1, Ferrao, de penal (min 8). 0-2, Juanjo (min 40).

Àrbitres: Alessandro Malfer, Angelo Galante. Groga per als locals Ferrao, Boyis i Joselito; i per als visitants Caio, Marcenio i Katata.

Espectadors: 3.439 assistents al Palau Blaugrana