Presents al 125è aniversari del FC Basilea

Presents al 125è aniversari del FC Basilea

El directiu Xavier Vilajoana assisteix al sopar de gala que el club suís organitza a la ciutat de Basilea per commemorar aquesta efemèride

El club suís FC Basel es va fundar l’any 1893 i enguany celebra el seu 125è aniversari. El llaços que uneixen aquest club amb el FC Barcelona són nombrosos i molts simbòlics, més enllà del fet que comparteixin acrònim i colors. Un exemple és que el 1896 Joan Gamper amb 18 anys es va fer soci actiu d’aquest club, i va lluir així una samarreta blaugrana per primera vegada a la seva vida.

Amb motiu del 125è aniversari del club suís, el directiu del FC Barcelona Xavier Vilajoana va assistir al sopar de gala celebrat aquest dijous al vespre al saló de congressos Messe Basel de Basilea. Durant la vetllada, Vilajoana va entregar al president del club, Bernhard Burgener, un obsequi institucional i una carta de felicitació signada per Josep Maria Bartomeu. Un emotiu detall que continua amb la tradició de complicitat i fraternitat que les dues entitats han mantingut des de fa dècades.

Una història farcida de coincidències

Ernest Alfred Thalmann, futbolista i president del club suís cinc vegades entre el 1900 i el 1915, va arribar a jugar al Barça l’any 1909. Posteriorment el davanter hongarès Zoltan Czibor va jugar al Barça durant el període 1958-61 i al FC Basel l’any 1962. En l’actualitat, la vinculació entre els clubs català i suís es personifica en la figura del migcampista Ivan Rakitic, de nacionalitat croata però nascut a la localitat suïssa de Möhlin, a 23 quilòmetres de Basilea. Fitxat pel Barça el 2014, Rakitic s’havia format a les categories inferiors del FC Basel, i va arribar a jugar al seu primer equip dels anys 2005 al 2007.

Els dos equips blaugrana s’han enfrontat al terreny de joc en diverses ocasions. Les més llunyanes en el temps, dos partits amistosos jugats a les festes de Nadal del 1916 al camp del carrer Indústria. Posteriorment, es van disputar els vuitens de final de la Copa de Fires 1958/59, i ja en època contemporània, es van veure a la lligueta de la Champions League 2008/09. El 14 d’octubre del 2008, aprofitant la visita europea del Barça el FC Basilea i el FC Barcelona van inaugurar una exposició temporal conjunta al museu de l'equip suís amb el significatiu nom de ‘FCB meets FCB’ (el FCB coneix el FCB). L’exposició ressaltava de manera especial la gran victòria del Barça en la final de la Recopa del 1979 disputada a Basilea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut