El secret del dorsal ’14’ de Cruyff... i Valverde

El secret del dorsal ’14’ de Cruyff... i Valverde

El número més representatiu de la llegenda holandesa amaga una curiosa història que va tenir a veure, entre d’altres, amb el debut oficial com a jugador de l’actual tècnic culer

El ‘14’ anirà associat per sempre a la figura de Johan Cruyff. La llegenda holandesa va meravellar el món lluint els dos dígits a l’esquena, en una època en què el més normal era vestir números de l’‘1’ a l’‘11’. De fet, l’etapa de Cruyff com a jugador blaugrana és recordada pel seu número ‘9’ a l’esquena, seguint la normativa que obligava als titulars a lluir un d’aquests primers onze números.

El número ‘14’ va ser tan especial per a Cruyff que l’holandès va decidir seguir atorgant-li una importància extra també en la seva època d’entrenador. Per exemple, en el cas dels debutants. Quan l’holandès tenia pensat fer debutar un jugador del FC Barcelona -i aquest no era titular- li assignava el dorsal ‘14’. Tot i començar des de la banqueta, tenir el ‘14’ significava jugar i, per tant, debutar.

Precisament un dels jugadors que van estrenar-se amb el ‘14’ sota les ordres de Johan Cruyff és l’actual entrenador del primer equip, Ernesto Valverde, que compleix 30 anys des del seu debut amb el FC Barcelona. No va ser l’únic: durant l’etapa de Cruyff com a entrenador altres futbolistes, com Òscar Garcia, Miquel Àngel Nadal o Jordi Cruyff, també van debutar amb el Barça sortint des de la banqueta amb el ‘14’ a l’esquena.

Cal recordar que a partir de la temporada 1995/96 es van instaurar els dorsals personalitzats. Curiosament, el primer en tenir el ‘14’ de forma permanent al FC Barcelona va ser... Jordi Cruyff.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut