Rayo Vallecano – FC Barcelona: Suárez remunta per al líder (2-3)

Els culers, amb gols de Dembélé (min 87) i Suárez (min 91), s’emporten els tres punts després de remuntar a Vallecas un partit molt disputat fins al darrer sospir. L’uruguaià, autor d’un doblet, és pitxitxi en solitari amb 9 gols

Victòria in extremis blaugrana. Els culers han superat el Rayo Vallecano (2-3) després de remuntar amb dos gols de Dembélé (min 87) i Luis Suárez (min 91) a les acaballes del partit. El FC Barcelona s’emporta els tres punts i es manté així líder de la classificació. A més, Suárez, autor d’un doblet, se situa pitxitxi en solitari amb nou gols.

Domini inicial blaugrana

El matx ha començat amb un Barça dominador, que des de l’inici ha controlat la possessió i el joc i sha sentit molt còmode sobre la gespa de Vallecas. I poc han trigat els de Valverde a reflectir aquest domini al marcador: gran acció des de l’esquerra de Jordi Alba, que arriba fins a la línia de fons i cedeix per a Luis Suárez perquè l’uruguaià afuselli al fons de la xarxa (0-1, minut 11). Amb el gol, els barcelonistes encara han controlat més la pilota durant la primera mitja hora de joc, però a poc a poc el Rayo s’ha anat reactivant a la recerca de la igualada.

Luis Suárez ja suma 9 gols a la Lliga i és pitxitxi en solitari

Primer els locals han avisat amb una clara ocasió de Pozo després d’una gran combinació entre Trejo i De Tomás (minut 30), però la rematada final ha acabat marxant fregant el pal. Només cinc minuts després, el mateix José Pozo s’ha refet i ha anotat l’empat (1-1, minut 35) amb un gran llançament des de la frontal que ha entrat després de tocar al pal. Els culers han intentat reaccionar mitjançant Suárez, però el llançament del ‘9’ culer des de la frontal s’ha acabat estavellant amb el pal (minut 41) per marxar al descans amb empat a un.

El segon temps ha començat amb la tònica dels darrers minuts del primer acte, amb el Rayo força actiu en atac i buscant la porteria contrària. Una bona centrada d’Embarba des de la dreta l’ha rematat De Tomás al pal, i Álvaro Garcia, a porta buida, ha anotat el 2-1 per avançar els locals (minut 57). Valverde ha intentat sacsejar el matx des de la banqueta, i ha donat entrada a Dembélé, Munir i Arturo Vidal.

Reacció culer

Luis Suárez, primer amb un xut centrat (minut 80) i després amb una bona rematada de cap (minut 85), ha intentat empatar el matx, però ha estat Dembélé (minut 87) qui, amb un bon xut creuat després d’una bona deixada de Piqué, ha igualat el marcador (2-2). Tot semblava que acabaria en repartiment de punts quan Luis Suárez, ja al temps afegit, ha aprofitat una gran centrada de Sergi Roberto per anotar el 2-3 definitiu (minut 91) i donar els tres punts als culers. Finalment, victòria blaugrana i els de Valverde que es mantenen líders una jornada més.