Barça Lassa – Maccabi Tel Aviv: Victòria des de la defensa (74-58)

Els blaugranes sumen un important triomf a l’Eurolliga en un matx igualat i en què la intensitat defensiva dels culers els ha permès obrir una escletxa en el tercer quart

Triomf treballat i des de la defensa. D’aquesta manera el Barça Lassa s’ha imposat al Maccabi Tel Aviv (74-58) en un duel igualat a al primera meitat, però els barcelonistes s’han imposat de forma clara a partir del tercer període. La defensa i la bona circulació de pilota han permès als de Svetislav Pesic obtenir un triomf còmode. Victor Claver ha estat el blaugrana més destacat amb 14 punts i 7 rebots. Abans de l'inici del matx l'Eurolliga ha fet un homenatge a Juan Carlos Navarro per la seva trajectòria esportiva.

Inici del partit marcat pel poc encert ofensiu per part dels dos conjunts. El control del rebot defensiu i un major encert ha permès als blaugranes seguir amb l’intercanvi de cistelles amb el conjunt visitant. Un triple de Claver, però, ha situat el màxim avantatge culer d’aquest període (16-11, min 9). Dos tirs lliures de Hanga convertits en els darrers segons del quart han deixat el Barça Lassa per davant en el marcador (18-12).

El domini del rebot ofensiu ha estat clau per tal que els barcelonistes es mantinguessin per davant en el marcador, però amb el pas dels minuts el Maccabi ha ajustat de nou el matx amb una defensa intensa. Aquesta igualtat s’ha mantingut fins al final del segon període, si bé els culers han marxat al descans amb un punt d’avantatge (34-33). En aquest segon període Ante Tomic s’ha convertit en el jugador de la història de l’Eurolliga amb més cistelles de dos punts superant així les 949 de Mike Bastiste.

Amplien les diferències amb una bona defensa

El Barça Lassa ha completat un gran inici del tercer període, amb un parcial de 12-2 que ha donat als homes de Svetislav Pesic la màxima renta fins al moment (46-35, min 25). Els blaugranes han controlat molt bé el joc ofensiu del conjunt visitant i en atac s’han mostrat molt encertats. Després de dos triples consecutius de Kuric el Barça Lassa situava una diferència de 19 punts a favor (59-40, min 30).

La intensitat barcelonista s’ha mantingut en el tercer període, en què el Barça Lassa ha imposat una sòlida defensa. A més, els homes de Pesic s’han mostrat efectius de cara a cistella, amb un encertat Victor Claver. Les diferències han arribat a superar els 20 punts, però finalment el Maccabi ha reduït les distàncies fins al definitiu 74-58. Un triomf que suposa la cinquena victòria seguida dels barcelonistes, la tercera a l’Eurolliga en cinc partits.