Khimki Moscou – Barça Lassa: Cop d’autoritat a Rússia (80-87)

Els culers, amb un gran partit d’Heurtel (18 punts), Tomic (16) i Singleton (16), s’emporten una valuosa victòria per sumar la quarta consecutiva a l’Eurolliga

Gran victòria barcelonista a Rússia. El Barça Lassa ha superat el Khimki Moscou (80-87) en la 6a jornada de l’Eurolliga, en un triomf que significa el quart consecutiu a la competició europea, fet que no s'aconseguia des de fa tres temporades. Els culers, amb un gran partit de tot l’equip i amb Heurtel (18 punts), Tomic (16) i Singleton (16) com a màxims anotadors, han superat al conjunt rus en un duel trepidant fins al final.

El matx ha començat força favorable per als culers, amb un parcial inicial de 0-6. Tot i així, el Khimki a poc a poc ha anat entrant al partit, liderat per un Shved molt actiu en atac. La igualtat ha estat la tònica de tot el primer quart, i malgrat el gran encert local en els triples (6 de 9) els homes de Pesic han mantingut l’estira i arronsa per acabar el primer temps amb un 23-19 al marcador.

Igualtat màxima

El segon període ha iniciat amb una important sequera anotadora del Khimki –fins a quatre minuts sense anotar– aprofitada pel Barça Lassa per capgirar el marcador (23-25). Els culers, amb Tomic i Heurtel com a homes més destacats, ha anat gran part del quart per damunt al marcador, però un gran triple de Bost al darrer segon ha situat la igualada per marxar al descans amb un ajustadíssim 38-38.

Després del descans, el conjunt blaugrana ha sortit a pista molt endollat, liderats per un gran Heurtel i també amb Claver i Singleton a un molt bon nivell. Els de Pesic, molt encertats en atac, han arribat a situar-se a +11 al marcador (56-67) amb un gran triple d’Oriola, però els russos han aconseguit retallar distàncies i anar al darrer quart amb 59-67. Tot i així, el quart ha estat d’excel·lent en atac per part dels culers, aconseguint fins a 29 punts.

Saben patir

El Barça arribava amb vuit punts d’avantatge al darrer quart, però els locals han donat guerra fins al final. I és que el Khimki ha aconseguit situar-se 75-76, a només un punt d’aconseguir igualar el matx. Els blaugranes, però, ha sabut patir i amb un Heurtel estel·lar, han acabat enduent-se el partit per 80 a 87. Victòria molt treballada dels de Pesic per donar un cop d’autoritat a Rússia i sumar el quart triomf seguit a l’Eurolliga.