Més de 300 penyistes lleonesos, preparats per rebre el primer equip

Més de 300 penyistes lleonesos, preparats per rebre el primer equip

Amb motiu del partit de la Copa del Rei contra la Cultural y Deportiva Leonesa, els seguidors blaugranes de la província organitzaran diversos esdeveniments i inauguraran la nova seu social de la PB Leonesa

Més de 300 penyistes lleonesos rebran al primer equip del FC Barcelona amb motiu del partit de setzens de final de la Copa del Rei que els culers disputaran contra la Cultural y Deportiva Leonesa demà dimecres 31 d’octubre a les 21:30 h. Amb motiu de l’enfrontament, els seguidors blaugranes de la província de Castella i Lleó organitzaran diversos esdeveniments per posar de manifest el seu recolzament als de Valverde.

Entre els actes més rellevants destaca l’intercanvi de presents que tindrà lloc entre la Federació de Penyes del FC Barcelona de Castella i Lleó i la Federació de Penyes de la Cultural y Deportiva Leonesa. Així mateix, se celebrarà la inauguració de la nova seu social de la Peña Leonesa FC Barcelona que obrirà les seves portes al públic el mateix dimecres 31 a les 17:30 h. L’acte comptarà amb l’assistència de Pau Vilanova, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, Nicolás Pérez, president de la Federació de Castella i Lleó, i Juan Carlos Rodríguez, exjugador i membre de l’ABJ.

Lleó, província culer

Una enquesta recentment publicada pel CIS situa Espanya com un país eminentment futbolístic. L’esport de l’esfèric interessa, de fet, a quasi la meitat dels espanyols, molt per sobre d’altres disciplines esportives com el tenis, el bàsquet o el motor.

Pel que fa a la passió blaugrana, les xifres també parlen per si soles. El barcelonisme copa un 25% de l’afició espanyola i destaca especialment en dos feus territorials. El primer, Catalunya, seu del FC Barcelona, i el segon, la província de Lleó, històricament vinculada a les tradicions catalanes, tal com demostra l’existència de monuments tan destacats com el Palau Episcopal d’Astorga o la Casa Botines de Lleó, dues construccions ideades per l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí.

Pel que fa a la presència penyística, Castella i Lleó compta actualment amb 44 penyes oficials que sumen un total de 4.000 penyistes. D’aquestes, 11 entitats -concretament, 1.270 penyistes- es troben ubicades a Lleó, aglutinats per l’Agrupació de penyes de Lleó i província.

Des de la Federació de Castella i Lleó, Nicolás Pérez posa de manifest la vocació de les entitats del territori “d’establir relacions i institucionals i socials fermes que permetin compartir els valors blaugranes amb la societat”. Un compromís que, tal com demostren les xifres, està donant els seus fruits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut