Cultural Lleonesa – FC Barcelona: L’estrena golejadora de Lenglet encarrila l’eliminatòria (0-1)

Un cop de cap del central francès al temps afegit atorga avantatge als de Valverde de cara al partit de tornada

El Barça ha superat la Cultural Lleonesa (0-1) al duel d’anada dels setzens de final de la Copa gràcies a un gol de cap de Clément Lenglet al minut 91. El central francès ha atorgat el triomf al conjunt culer després de rematar una falta picada per O.Dembélé a l’esquena de la defensa. Els de Valverde han hagut de treballar molt per superar un equip local molt intens que ha acabat el matx amb un home menys. La nota negativa del duel l’ha deixada Sergi Samper, que ha estat substituït al minut 32 per culpa d’unes molèsties al soli de la cama dreta.

I és que l’equip local ha sortit molt endollat al partit, i durant els primers deu minuts ha gaudit d’un parell de bones ocasions. Especialment perillós ha estat el xut de Zelu al minut 12, en què Cillessen ha hagut de realitzar una gran aturada per evitar el gol local.

La mala sort torna a creuar-se al camí de Samper

I al minut 32, el ‘16’ blaugrana ha hagut d’abandonar el camp per unes molèsties al soli de la cama dreta, substituït per Aleñá. L’entrada del mataroní, però, no ha aconseguit millorar la precisió blaugrana a la darrera passada durant els primers 45 minuts, on el Barça ha creat poc perill.

La segona part ha començat amb una tònica de partit similar: Amb una Cultural molt intensa i motivada que ha buscat crear problemes als de Valverde, que no s’apropaven amb perill als dominis de Palatsí. Aquest fet ha esperonat l’equip entrenat per Victor Cea, que s’ha pogut avançar en dues ocasions consecutives al minut 75. En la primera, Jorge Ortiz ha enviat la pilota al pal en un llançament de córner directe, i instants després, Cillessen ha hagut de desviar un fort xut de Saúl González des de la frontal.

Lenglet anota el gol de la victòria

A cinc minuts per final, Munir ha avisat de les intencions blaugrana d’endur-se el matx amb una clara ocasió de gol. I, al 91, Dembélé ha picat una falta des de la frontal a l’esquena de la defensa local, on s'ha desmarcat Lenglet per executar un cop de cap picat i sorprendre Palatsí. Denis Suárez ha pogut sentenciar l’eliminatòria al minut 95, però el seu xut creuat ha sortit fregant el pal. Així doncs, els de Valverde afrontaran la tornada a l’Estadi per davant gràcies a l’aparició estel·lar del central culer.