41 partits de Lliga sense conèixer la derrota al Camp Nou

41 partits de Lliga sense conèixer la derrota al Camp Nou

Gràcies a la victòria davant el Sevilla, el Barça assoleix, com a local a la competició domèstica, la millor xifra d’imbatibilitat en camp propi des del 1993

El Camp Nou és un feu sempre difícil de conquistar. La xifra de 41 partits seguits sense veure una victòria visitant a la Lliga n’és una bona prova. I és que el triomf blaugrana davant el Sevilla (4-2) deixa un balanç de rècord a l’Estadi, ja que el FC Barcelona, com a local, no coneix la derrota al Camp Nou des del 10 de setembre del 2016. Aquell dia va caure derrotat per l’Alabès (1-2) en la jornada tres de la Lliga 2016/17. Des d’aleshores encadena 33 victòries i vuit empats.

De Luis Enrique a Valverde

L’excel·lent xifra que s’ha assolit aquest dissabte contra el conjunt de Nervión es va començar a gestar amb el Barça de Luis Enrique el curs 2016/17, concretament en un empat (1-1) contra l’Atlètic de Madrid. I el balanç que l’extècnic culer va deixar va ser de 14 victòries i 3 empats. I el Barça d’Ernesto Valverde va agafar el relleu d’invicte al Camp Nou en Lliga. De fet, encara no l’ha deixat, ja que fins ara amb el Txingurri s’han aconseguit 19 triomfs i 5 empats.

Un rècord que el Camp Nou feia temps que no veia

Feia quasi 25 anys que aquesta xifra no s’assolia. Va ser amb una peça clau a la història moderna del FC Barcelona: Johan Cruyff. El geni dels Països Baixos va aconseguir 40 enfrontaments seguits de Lliga al Camp Nou sense perdre, com a entrenador, entre els cursos 1991/92 i 1993/94. Precisament aquesta magnífica ratxa també va començar amb l’Atlètic de Madrid com a rival. Aquell 26 d’octubre del 1991 els culers es van endur el triomf amb un solitari gol de Stóitxkov. 

Després de 34 victòries i 6 empats, la imbatibilitat de l’equip de Johan Cruyff a la competició domèstica al Camp Nou va acabar un 20 de novembre del 1993 contra la Unió Esportiva Lleida de Mané (0-1), equip que tot just disputava la seva segona campanya, i de fet l’última, a la Primera Divisió. Així, doncs, des de l’etapa gloriosa del tècnic holandès no s’aconseguia aquesta ratxa d’imbatibilitat al Camp Nou en Lliga. 41 partits consecutius sense perdre al feu culer, la millor de la història de la competició com a local.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut