L'activista Nadia Murad ha estat distingida amb el Premi Nobel de la Pau 2018

L'activista Nadia Murad ha estat distingida amb el Premi Nobel de la Pau 2018

La guardonada de nacionalitat iraquiana, que va visitar el Club el 2017, és un icona de la lluita pels drets de les dones

L'acadèmia noruega ha reconegut en el seu veredicte l'esforç de l'activista Nadia Murad per “acabar amb la violència sexual com a arma de guerra”. Reconeguda internacionalment, la iraquiana va visitar el Club durant el gener del 2017 i va ser rebuda per Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner com a símbol del compromís de l'Entitat amb els drets de la dona. Ambdós li van transmetre la importància que adquireixen en el pla estratègic de la Fundació Barça els projectes de gènere, unes iniciatives que mostren el compromís de l'organització en aquest àmbit i que han de servir per ajudar a construir una societat més justa i igualitària. També va poder visitar la Ciutat Esportiva, on va poder intercanviar opinions amb els jugadors del primer equip Leo Messi i Luis Suárez. A més, va assistir a l’entrenament del primer equip femení, on va rebre un petit obsequi.

Nadia Murad és testimoni dels abusos que s'han comès contra ella i altres dones. Destaca per la seva valentia en ser capaç de relatar els seus propis sofriments i parlar en nom d'altres víctimes. És una de les aproximadament 3.000 nenes i dones yazidites que van ser víctimes de violacions i altres abusos per part de l'exèrcit de Daesh. Els abusos van ser sistemàtics i part d'una estratègia militar i es van utilitzar com una arma en la lluita contra els yazidites i altres minories religioses.

Després d'escapar de Daesh, Murad va optar per parlar obertament i de manera valerosa sobre el que havia sofert. El 2016, amb tan sols 23 anys, va ser nomenada la primera Ambaixadora de Bona Voluntat de les Nacions Unides per a la Dignitat dels Supervivents del Tràfic de Persones.

Des de la seva alliberació la Nadia treballa per a les Nacions Unides al Consell de Seguretat sobre el tràfic i l'esclavatge de persones. La seva decisió d'emprendre accions legals a escala mundial contra els comandaments de l'Estat Islàmic, que han promogut el mercat d'esclaves a Síria i a l'Iran, l'han posat en el punt de mira dels seus antics torturadors i està amenaçada de mort.

La Fundació Barça està abocada a l'educació en valors dels infants per garantir que creixin en una societat justa i igualitària. Volem transmetre aquest missatge de manera global perquè el Barça és un altaveu per a situacions que necessiten ser denunciades, com aquesta".

Declaracions de Nadia Murad durant la visita al Barça

"Estic molt contenta de veure que aquí les dones tenen els mateixos drets dels homes i poden practicar el futbol amb normalitat. A més, els jugadors del primer equip són un referent per als joves de tot el món i en particular Messi és un futbolista molt especial. Ell ha canviat el món, ha fet que sigui un lloc més alegre. M'agradaria demanar als joves que evitin el camí de l'Estat Islàmic i que facin quelcom per fer d'aquest món un lloc millor".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut