El primer club ‘one billion dollars'

El primer club ‘one billion dollars'

Els resultats econòmics del Barça han tingut un gran ressò en els mitjans globals, especialment als EUA, al trencar una barrera icònica

El FC Barcelona és el primer club del món en convertir-se en un club ‘one billion dollars’ ($1.05bn), una xifra que supera els ingressos de qualsevol entitat esportiva, incloses les franquícies nord-americanes d’esports com l'NBA, la NFL o la NHL. El canvi de divises favorable d’euros a dòlars (914 milions d’euros del tancament de l’exercici 2017/18 o els 960 milions del pressupost del 2018/19) han permès superar aquesta barrera icònica per primera vegada a la història. Cal recordar, però, que 1 bilió als Estats Units i altres països del món equivalen a 1.000 milions aquí (1 bilió en el nostre context econòmic són 100.000 milions d’euros). Mitjans de comunicació del prestigi de Forbes, el Financial Times, The New York Times o agències com Reuters o AP van recollir la noticia i la van convertir en una informació d’abast global.

La revista de negocis nord-americana Forbes va recollir la fita amb dues notícies: "El FC Barcelona, primer equip de la història en superar el bilió d'ingressos" i "com el FC Barcelona gairebé ha duplicat els seus ingressos des de 575 milions d'euros a més de mil milions en només sis temporades". Forbes compara els ingressos del Barça ($1.05bn) amb els del Reial Madrid ($892 mil) o Dallas Cowboys ($864 mil). 

El New York Times va declarar que “el Barcelona supera els mil milions de dòlars en ingressos”. El Financial Times va destacar que “el FC Barcelona registra uns ingressos de 914 milions d’euros, prop de l’objectiu de 1.000 milions d’euros”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut