La radiografia de la Copa Continental

La radiografia de la Copa Continental

El Barça Lassa afronta la Final Four del títol europeu amb l’alerta de jugar la semifinal contra l’amfitrió

El Barça Lassa, vigent campió d’Europa, lluitarà aquest cap de setmana per aconseguir un nou títol: la 18a Copa Continental. A continuació exposem, en clau blaugrana, els quatre detalls que cal saber sobre la competició.

Barcelos, la seu

La localitat portuguesa de Barcelos, d’uns 120.000 habitants, serà la seu de la Final Four de la Copa Continental, que es jugarà per segona vegada amb un format de quatre equips. La temporada anterior es va jugar a Viareggio (Itàlia) i el campió va ser l’Oliveirense portuguès. La primera semifinal serà entre el Porto (finalista de la Lliga Europea) i el Lleida (campió de la CERS); a les 18.00 hores de Portugal.  

La semifinal, contra l’amfitrió

I la segona semifinal serà entre el Barça Lassa (campió de la Lliga Europea) i l’OC Barcelos (finalista de la CERS; 21.00 hores de Portugal, Esport3 i CERH TV). El conjunt amfitrió serà un rival molt difícil de superar, ja que va ser el sisè classificat de l’anterior lliga portuguesa i sempre planta cara als equips de Portugal amb més potencial.

Els noms propis del Barcelos

Paulo Almeida és l’entrenador del Barcelos des de fa una temporada i mitja. Almeida, que va estar una setmana presenciant els entrenaments del Barça al Palau Blaugrana durant la temporada 2016/17, té a les seves ordres dos nous jugadors que han arribat cedits per l’Sporting: Gonçalo Nunes (ex Paço d’Arcos i Alcobendas) i Alvarinho (ex Porto). Aquest estiu, han sortit: Marinho (Alenquer e Benfica) i Juanjo López (Braga).

Cal tenir en compte també la qualitat del porter Ricardo Silva i de jugadors com Zé Pedro, Hugo Costa, João Guimarães, Hugo Costa, Gonçalo Meira, Ruben Sousa i João Almeida. Aquests dos últims, segons va informar el president del WS Europe en el sorteig de les competicions europees, tenen una sanció de tres partits. Així com el tècnic, que té una sanció de dos anys.  

Els precedents

El Barça Lassa i el Barcelos s’han enfrontat en quinze ocasions, amb deu victòries, tres empats i dues derrotes blaugranes. L’última vegada que els blaugranes van visitar la localitat lusitana va ser el febrer del 2007 (4-3), en l’última jornada de la fase de grups de la Lliga Europea i amb Egurrola a la porteria.

El palmarès

En una competició que tradicionalment s’havia disputat en partits d’anada i tornada entre el campió de la Lliga Europea i el de la CERS, el Barça Lassa s’ha aconseguit imposar un total de 17 ocasions. La primera va ser la temporada 1980-81 contra el Giovinnazzo. Egurrola n’ha guanyat 10, Panadero 7, Matias Pascual 3 (2 amb el Liceo), João Rodrigues 3 (amb el Benfica), Sergi Fernández 2, Pablo Álvarez 1, Marc Gual 1 i Nil Roca 1 (ja va estar a l’última guanyada pel Barça la temporada 2015/16), mentre que Pau Bargalló i Ignacio Alabart no tenen aquest títol al seu palmarès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut