FC Porto – Barça Lassa: Campions de la Copa Continental! (3-3, 2-3)

Els homes d'Edu Castro s'emporten el 120è títol de la història de la secció i la seva 18a Copa Continental en una final trepidant que s'ha acabat decidint als penals

Campions de la Copa Continental! El Barça Lassa ha superat al FC Porto (3-3, 2-3) als penals i s'emporta un trofeu molt competit després d'una final espectacular. Els culers s'enfrontaven als portuguesos rememorant la final de la Lliga Europea del passat mes de maig i la victòria ha tornat a caure del cantó barcelonista. Un títol que suposa el 120è de la història de la secció, i a més és la 18a Copa Continental guanyada pels blaugrana.

Igualtat des de l'inici

La final ha iniciat de manera trepidant, amb tots dos equips en busca de la victòria des del primer minut. A poc a poc, els barcelonistes s'han anat fent amb el control del partit i les primeres ocasions clares no han trigat a arribar. Tot i així, el gol es resistia, però ha estat Ignacio Alabart l'encarregat d'inaugurar el marcador. Una gran acció des de l'esquerra, l'ha acabat amb sensacional un llançament creuat a l'escaire, imparable per a Nelson Filipe (0-1, minut 18).

La reacció portuguesa no ha trigat a arribar i a punt han estat d'empatar, però Egurrola ha aturat dues faltes directes pràcticament consecutives a Hélder Nunes i Gonçalo Alves per mantenir l'avantatge (minut 20). Només un minut després, i tot i la inferioritat numèrica blaugrana per la blava a Nil Roca, Pablo Álvarez ha aconseguit anotar el segon després d'una passada magistral de Marc Gual (0-2, minut 21). Dos minuts després, però, Nalo Garcia ha tornat a ajustar el marcador (minut 23) per marxar al descans amb l'1-2 al marcador.

Tot per decidir

El segon temps ha seguit amb el Barça dominant a la recerca del tercer, però sense fortuna, mentre que el Porto ha sabut reaccionar i ho acabat transformant al marcador, amb el gol de Rafa després d'una ràpida acció (2-2, minut 44). Només un minut després, el Barça s'ha tornat a avançar mitjançant Marc Gual amb una suau rematada des de la frontal de l'àrea (2-3, minut 45), però segons després, de nou els portuguesos han igualat el matx amb el 3-3 (minut 45) d'Helder Nunes per forçar la pròrroga. Un minut absolutament boig amb tres gols i deixant tot per decidir al temps extra.

A la pròrroga, cap dels dos equips ha pogut desfer la igualtat, tot i que el Porto ha tingut l'opció de marcar en un penal llançat per Gonçalo Alves, però Egurrola, amb una doble aturada espectacular, ha salvat els seus (minut 54).

La final es decideix als penals

Després d'una pròrroga sense gols, la final s'ha acabat decidint des dels penals. Els culers no han començat de la millor manera, i és que Joao i Panadero han fallat els dos primers llançaments barcelonistes. Però dos gols seguits d'Alabart i Gual, juntament amb les aturades d'Egurrola, han permès els culers seguir amb vida. Bargalló ha fallat el cinquè, però de nou Gual ha anotat, que sumat a l'aturada de Sergi Fernández, ha acabat donant la victòria al Barça per 2-3. Finalment, triomf patit però merescut dels culers per sumar el 120è títol de la història del Club i tancar la setmana de la millor manera.