Atlético Valladolid – FC Barcelona Lassa: Triomf de recursos i constància (24-41)

Els culers guanyen en una pista complicada després de realitzar un partit impecable, tant en atac com en defensa, de principi a fi

Per la pista de l’Atlético Valladolid ha passat un vendaval culer. En la jornada 3 de la Lliga Asobal, els de Xavi Pascual s’han endut un triomf incontestable (24-41). Amb una defensa, acompanyada d’un porter impermeable als gols, i un atac jeràrquics, el Barça Lassa ha aconseguit un valuós triomf en una complicada pista. Mortensen (8 gols), Ludovic Fabregas (7 gols), amb un 100% d’efectivitat en el llançament, i Ariño (6 gols) han estats els màxims anotadors culers. Una bona prova dels recursos en atac que han mostrat els de Xavi Pascual, amb set homes atacant quasi al llarg de tot el partit.

Efectius en atac, hermètics en defensa

Endollats, tant en atac com en defensa. Els homes de Xavi Pascual han sortit enèrgics al parquet de Huerta del Rey. I és que el Barça Lassa ha marcat territori en pista forana des del començament. Avivats per un atac de 7, que ha sorprès, els culers han agafat embranzida en l’electrònic des del segon u de partit. Amb el timó de Ludovic Fabregas i Ariño en la faceta anotadora, els gols han anat caient del cantó culer.

Pérez de Vargas, gegant sota els pals de la porteria barcelonista, ha ajudat a construir la superioritat en l’electrònic. Amb el suport d’una defensa sense fissures, l’Atlético Valladolid ha estat els set primers minuts de partit sense perforar la porteria del porter culer. L’hermetisme defensiu ha donat ales a la claredat ofensiva. I, d’aquesta manera, els de Xavi Pascual han arribat al descans amb un resultat favorable (13-19) en una pista sempre complicada.

La càrrega culer no remet

L’avantatge del Barça Lassa ha crescut en la segona meitat. Lluny d’acomodar-se i abaixar els braços, els de Xavi Pascual han continuat com una piconadora sobre la pista de l’Atlético Valladolid. Els culers no han deixat d'atacar amb 7 homes i la bola ha circulat ràpidament d'un extrem a un altre, però a vegades s'ha aturat al centre. I és que els gols del Barça Lassa han arribat des de totes les zones d'atac. Bona prova són els gols del pívot Fabregas (7) i els dels extrems Mortensen (8) i Ariño (6), màxims anotadors barcelonistes.

La defensa i l’atac han ratllat a un nivell inclús més alt que el de la primera meitat. Pérez de Vargas ha fet petita la porteria pels locals i els atacants barcelonistes han fet gran la porteria visitant. Així, doncs, els de Xavi Pascual han convertit en senzilla una tasca difícil en el parquet del Huerta Rey. Després d’aquesta victòria incontestable, en la ment ja es posa la VELUX EHF Champions League. El dissabte 22 (18:00 hores), la màxima competició europea torna al Palau amb la visita del Veszprém hongarès.