Carlos Barbosa – Barça Lassa: Els petits detalls eviten la final (3-1)

Dyego ha avançat els blaugrana a les semifinals de la Intercontinental, però Douglinhas i Valdin han capgirat un marcador que ha acabat de tancar Bruno Souza, ja amb els d’Andreu Plaza jugant amb porter-jugador

L’esforç blaugrana s’ha quedat sense premi contra el Carlos Barbosa i el Barça Lassa no podrà disputar la final de la Intercontinental. I és que, en un final cruel després d’un partit molt igualat, els tres darrers minuts de partit han determinat que fossin els brasilers els que passessin a la gran final (3-1). Primer, amb un gol de Valdin que ha trencat l’empat; posteriorment, amb el gol definitiu de Bruno Souza quan el Barça s’havia abocat a l’atac amb porter-jugador. Un 3-1, doncs, que obliga els d’Andreu Plaza a acomiadar-se del títol, després que Dyego hagués avançat els blaugrana a la primera part, però Douglinhas hagués fet l’1-1 amb què s’ha arribat al tram final.

Bon inici culer

L’empresa d’arribar a la final i guanyar el títol de la Intercontinental no era fàcil. Primer, perquè l’equip es troba encara de pretemporada, a diferència dels rivals brasilers que ja competeixen oficialment a les seves lligues. Segon, perquè el rival a les semifinals ha estat l’actual líder de la lliga brasilera, el Carlos Barbosa. A més a més, Andreu Plaza ha hagut d’afrontar el partit sense Léo Santana, que ha estat baixa per una ruptura fibril·lar.

Malgrat tot, l’inici blaugrana ha estat bo. En uns minuts intensos i físics, una doble oportunitat d’Adolfo i Joselito ha estat a punt d’inaugurar el marcador (min 10), mentre que Dídac, amb grans intervencions, ha evitat el gol dels brasilers quan ha estat necessari. Finalment, Dyego, en una jugada de les seves, ha pogut posar el 0-1 (min 15) amb què s’ha arribat al descans.

Tres minuts clau

Però, tot i que el Barça podria haver ampliat distàncies, amb un parell de xuts de Lozano i Ferrao, ha estat Douglinhas qui ha aprofitat una pèrdua per, ara sí, fer l’1-1. Amb el marcador igualat, Juanjo –ha entrat al descans- i Gian han estat els jugadors més determinants, amb aturades de mèrit que han mantingut l’emoció fins al tram final. Malgrat tot, Roger Serrano ha estat el que s’ha trobat més a prop del gol, amb una brutal jugada individual que ha acabat topant-se amb el travesser (1-1, min 30).

Finalment, però, ha estat el Carlos Barbosa el que ha pogut batre el mur, després d’una combinació entre Lé i Valdin que ha acabat amb el gol del capità de l'equip brasiler a tres minuts del final del partit (2-1, min 37). Una acció que ha obligat Andreu Plaza a utilitzar el porter-jugador. Esquerdinha, Dyego, Joselito, Adolfo i Lozano han tingut l’empat, però Gian ho ha aturat tot i ha permès que, en una recuperació ja a segons per al final, Bruno Souza marquès a plaer i tanqués una semifinal lluitada, però que el Barça no s’ha pogut emportar per petits detalls. Aquest diumenge tocarà jugar contra l'equip local, el Chonburi tailandès, en el partit per al tercer i quart lloc (8h, hora de Barcelona, BarçaTV, Esport3 i Gol).