Jordi Masip: “A Ter Stegen no li veig sostre”

Jordi Masip: “A Ter Stegen no li veig sostre”

En una entrevista exclusiva, el porter del Valladolid, que va formar part del primer equip del FC Barcelona des de la temporada 2014/15 fins a la 2016/17, es mostra il·lusionat per la visita dels de Valverde

El FC Barcelona visita aquest dissabte el Valladolid, equip acabat d’ascendir a Primera. I a les files de l’equip del Nuevo Zorrilla s’hi trobarà un vell conegut. Es tracta de Jordi Masip, porter sabadellenc de 29 anys que va jugar a les categories inferiors del Barça i que va formar part del primer equip durant tres temporades: des de la 2014/15 fins a la 2016/17.

Va jugar quatre partits oficials, però, tot i no tenir gaire participació, ja que va compartir porteria amb Claudio Bravo, Ter Stegen i Cillessen, en té un molt bon record. De la seva etapa com a blaugrana, a banda de l’experiència, guarda dues Lligues, tres Copes del Rei, una Champions, una Supercopa d’Europa, una Supercopa d’Espanya i un Mundial de Clubs.  

Ara, després que la temporada passada fitxés pel Valladolid i assolís l’ascens a Primera sent una peça clau, es retroba amb el seu exequip en la segona jornada de Lliga. En parla en una entrevista exclusiva per al web oficial del FC Barcelona.

Quines són les sensacions de Jordi Masip abans de rebre el Barça?

Tinc molta il·lusió per enfrontar-m’hi, perquè tinc companys allà amb els quals vaig passar temporades molt bones. Però no només jo, sinó que tot el vestidor del Valladolid en té, de ganes. La temporada passada vam treballar molt per jugar a Primera Divisió i poder participar en partits com aquest. Treballem amb moltes ganes per a dissabte i per fer un bon partit davant l’afició.

El prepareu d’una manera especial?

Sabem que és un partit especial, contra un gran equip. Però l’afrontem i el preparem amb tranquil·litat i normalitat, perquè al final és el millor quan et trobes davant d’aquests reptes.

Quan es trobi al davant del seu passat, quin record li passarà pel cap?

Sempre dic que ser un més d’ells és el millor record que tinc. Tots els companys que vaig tenir em van tractar molt i molt bé.

I de tot el que va aprendre, què és el que més valora ara?

Entrenar-me amb ells tres temporades seguides em van fer créixer com a porter i em va ajudar a ser millor i a tenir una mica d’experiència. Ara, aquí, al Valladolid, intento transmetre una mica del que vaig aprendre. Em toca ser un dels veterans del vestidor, perquè tenim gent jove que està creixent. Així que intento ajudar tothom i aportar el meu granet de sorra.

Una temporada que es presenta il·lusionant, després de l’ascens de la temporada passada. S’ho imaginava?

Somiava que fos així, però no es podia saber. Finalment vam aconseguir-ho en la primera temporada, una sensació immillorable. Ara és fàcil dir-ho, però no va ser senzill. Ho vam lluitar molt, ja que vam passar per moments complicats, però ens vam sobreposar i vam aconseguir aquest ascens tan important per a la ciutat, per al club, per a l’afició i per a tots els jugadors.

I ara, ja a Primera, quin és l’objectiu d’aquest Valladolid?

Sent honestos amb nosaltres mateixos, l’objectiu és la permanència. Volem assegurar-la com més aviat millor. Després, ja es veurà.

Què es trobarà el Barça aquest cap de setmana al Nuevo Zorrilla?

Un estadi gran, amb gespa nova que esperem que estigui bé, en bones condicions. I una afició que animarà el seu equip, que omplirà l’estadi. També es trobarà un Valladolid que lluitarà i que li intentarà posar les coses molt difícils.

"Entrenar-me amb ells tres temporades seguides em van fer créixer com a porter i em va ajudar a ser millor i a tenir una mica d’experiència”

Quin creu que és l’aspecte més important que s’ha de tenir en compte per aturar el Barça?

Evidentment, el Leo (Messi), perquè és el millor jugador del món. Però també el joc de combinació i posició, que et fa córrer molts metres, que et fa tenir dificultats durant tot el partit. Intentarem combatre-ho de la millor manera possible.

Hi ha alguna manera d’aturar Leo Messi?

És molt difícil... Haurem de ser un grup molt compacte, amb les línies juntes perquè no es trobi còmode per trobar espais. Igualment, però, serà una tasca molt complicada.

I, parlant de noms propis, què opina de Ter Stegen? Va compartir vestidor amb ell, així que fins on creu que pot arribar?

Cada temporada que passa el veig millor, creix partit rere partit gràcies a les indicacions que li dona el Dela (José Ramón de la Fuente, preparador de porters), que són moltes. A més, sé que treballen molt per aconseguir-ho. Cada cop el veig millor en totes les facetes del joc. El Marc és un porter que domina totes les facetes i, de moment, no li veig sostre.

En general, com veu el Barça per a aquesta temporada?

S’ha reforçat molt bé. Tenia una base molt sòlida, competitiva, però ha afegit jugadors molt bons que hi aportaran molt. Té una plantilla àmplia i de qualitat per afrontar tots els reptes. La temporada és llarga i els anirà molt bé per fer canvis i donar descans a tothom.

Què és el que més troba a faltar de Barcelona?

Casa meva, bàsicament, la meva família i els amics. És la primera vegada que soc fora de casa i això sempre és un hàndicap. Malgrat tot, aquí estic molt bé, molt a gust, i la gent em tracta genial. Ja no se’m fa tan dur, però els trobo a faltar.

Acabem amb un desig?

Doncs a títol personal vull jugar tots els minuts possibles. Amb el Valladolid vull assolir la permanència com més aviat millor!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut