Valverde: “M’agradaria mantenir la sensació d’equip de la temporada passada”

Valverde: “M’agradaria mantenir la sensació d’equip de la temporada passada”

El tècnic culer assegura en una entrevista a la REVISTA BARÇA que intentarà que el Barça 2018/19 tingui la “continuïtat, regularitat i fortalesa” de l’any passat

Ernesto Valverde té una idea entre cella i cella: que el Barça 2018/19 transmeti la mateixa “sensació d’equip” que el de la temporada passada. En una entrevista a la nova REVISTA BARÇA, que veu la llum aquests dies, el tècnic culer aspira que l’equip tingui la mateixa “continuïtat, regularitat i fortalesa” que el del seu primer any a la banqueta.

D’altra banda, l’entrenador parla del nivell d’exigència en un club com el FC Barcelona, dona el seu punt de vista sobre els jugadors del planter i comenta altres notícies que ha deixat l’estiu, com el Mundial guanyat per França, l’arribada del VAR o la marxa de Cristiano Ronaldo a Itàlia.

Tot seguit repassem les declaracions més destacades d’Ernesto Valverde.

OBJECTIU: SER REGULARS

“El que m’agradaria mantenir aquesta temporada és la sensació d’equip que vam oferir l’any anterior. Al llarg d’una temporada és molt difícil d’aconseguir, sobretot en equips com els nostres, que tenim un esperit atacant”.

“A nosaltres generalment no se’ns han trencat els partits, cosa que ha estat fonamental de cara a mantenir una línia i poder ser campions i ser regulars. Crec que és el que hem de mantenir. Vam fer un esforç enorme per mantenir-nos sempre junts, tant en atac com en defensa”.

“Vam tenir un dia horrible el dia de la Roma i en aquests moments puntuals hem d’estar atents, tot i que sabem que en competicions d’aquest tipus, com la Champions o el Mundial, al final depens d’una errada en un dia determinat. Cal estar especialment concentrat”.

“M’agradaria tenir aquest punt de continuïtat, de regularitat, de fortalesa i de sensació d’equip que vam tenir la temporada passada”.

L’EXIGÈNCIA AL BARÇA

“És cert que un any el Barça va guanyar-ho tot i que un altre any va guanyar cinc competicions de sis possibles i un vol aspirar sempre a tot..., però guanyar-ho tot no es pot o és molt difícil. Evidentment és l’obligació que hi ha aquí i volem aspirar a tot. El que sí que sé és que la millor manera d’aspirar a tot és ser el millor del primer dia a l’últim, i això només t’ho garanteix la Lliga. Perquè la Champions, igual que el Mundial, es pot guanyar o perdre en deu minuts”.

L’APOSTA PER LA GENT DE CASA

“El Barça sempre ha de fer una aposta ferma pels jugadors del planter. De vegades hi ha gent que diu: ‘Agafem gent de baix i la posem al primer equip i ja tot funcionarà’. Però això no sempre és tan senzill. Primer, perquè hi ha una exigència implícita, i després, perquè hi ha una gran competència al primer equip. És veritat que cal afavorir això, perquè hi ha coses que tenen els jugadors del planter que no tenen els de fora”.

“Al final tot depèn d’ells més que de ningú altre. Pot dependre de l’entrenador, de si li dona una oportunitat més o no... Jo desitjo que surtin jugadors joves que vinguin aquí i que es vulguin menjar el camp, que marquin un munt de gols o que es barallin perquè no ens els marquin... Perquè això al final et garanteix que el Club i l’equip tenen una identitat”.

“Veig bons jugadors al Barça B, amb ambició, i tinc molta il·lusió amb el que veig”.

FI A LA RIVALITAT ENTRE MESSI I RONALDO?

“La marxa de Ronaldo sembla que trenca aquesta competència entre Messi i Cristiano, perquè sempre que es parla de l’un es parla de l’altre. Igual que la gent està una mica expectant, jo també ho estic, més que res per veure la incidència que tindrà això en el joc del Madrid i la reacció que tindrà el Madrid en aquest mercat i, al mateix temps, sabent que Ronaldo estarà en un altre club i la incidència que pot tenir a la seva Lliga i també a la Champions”.

VALORACIÓ DEL MUNDIAL

“Les victòries generen escola i quan guanya un es posa en entredit el que feia l’anterior. És veritat que hi ha hagut equips, com França, que han dominat les àrees i que tenien una defensa contundent i un bon atac, i altres equips que, tot i tenir un alt índex de possessió, no han aconseguit avançar, com és el cas d’Espanya. És quelcom que fa que pensar”.

L’ARRIBADA DEL VAR

“La sensació és que el VAR i la tecnologia arriben per ajudar-nos, sobretot quant a la justícia dins l’àrea. El que no sabem és la incidència que tindrà”.

“A mi m’agradaria que el VAR no incidís en el ritme dels partits. Això és el més estrany: la gràcia del futbol és que això va ràpid, que no hi ha aturades... És cert que l’àrbitre necessita ajuda, però no pot anar en detriment del ritme del joc”.

“Ja sé que tothom està molt pendent del que passa dins l’àrea, però a la final del Mundial d’una falta inexistent va marcar un gol França i es va decidir la final. Què és allò important, doncs? Doncs no ho sé, jo també estic expectant per veure com funciona”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut