Sant Vicenç de Castellet es bolca amb el Barça i amb el seu moviment penyístic

Sant Vicenç de Castellet es bolca amb el Barça i amb el seu moviment penyístic

El vicepresident primer Jordi Cardoner assisteix als actes de celebració de la XXV Trobada de Penyes del Bages, Berguedà i La Cerdanya i del 38è aniversari de la penya local

Una gran jornada barcelonista ha viscut aquest dimecres 12 d’octubre la població de Sant Vicenç de Castellet amb motiu de la celebració de la XXV Trobada de Penyes del Bages, Berguedà i La Cerdanya i del 38è aniversari de la Penya Blaugrana de la població, una de les que compten amb més socis del moviment penyístic blaugrana.

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, ha assistit als diferents actes que han tingut lloc al llarg del matí, acompanyat de Jaume Carreter, membre de la comissió social del Club, i dels exjugadors blaugrana Ricardo Serna i Juan Manuel Asensi, que ja va estar present a la inauguració de la penya l’any 1978 quan era el capità del Barça. També han estat presents a la jornada Ramon Burniol, president de la Federació de penyes d’aquesta zona, i Joan Casals, l’Avi del Barça.

La festa ha començat a la pròpia seu de la penya, on Jordi Cardoner ha fet una visita al local i ha anat comentat amb Josep Gomáriz, president de la PB de Sant Vicenç de Castellet, algunes de les fotografies que es troben penjades a les seves parets.

Posteriorment, tota la comitiva, acompanyada per les banderes i estendards de les penyes participants i pels gegants de la població, s’ha dirigit a l’Ajuntament, on ha estat rebuda per l’alcalde Joan Torres i altres membres del consistori. A la casa consistorial ha tingut lloc l’acte més institucional del dia, en el qual l’alcalde ha donat la benvinguda a tots els presents i ha donat les gràcies per escollir Sant Vicenç de Castellet com a seu d’aquesta trobada de penyes.

Jordi Cardoner ha destacat les virtuts de la penya local, “a Sant Vicenç de Castellet sou importants perquè teniu una gran penya, que es mou, que fa moltes activitats i que viatja a molts llocs del món, sempre portant la bandera del Barça, i per això us vull donar les gràcies”.

El vicepresident primer del FC Barcelona ha volgut incidir en la bona imatge que té el Barça arreu del món. “Fa un setmana estava al Vaticà en una recepció amb el papa Francesc, que ha vist la sensibilitat humana i solidària que té el Barça. També he comprovat recentment al Japó l’enorme respecte i admiració que genera el nostre club. Moltes vegades no ens adonem d’aquesta positiva visió que es té internacionalment del Barça. Podem gaudir del millor club del món i aquesta alegria també la volem compartir en aquest dia de celebració penyista a Sant Vicenç de Castellet”.

Per la seva part, Josep Gomáriz ha parlat de la penya que presideix des de la seva fundació fa 38 anys com una entitat “viva, activa i solidària” i ha afegit que “tots els esforços efectuats per la penya i per l’ajuntament en aquesta jornada tenen la voluntat de fer que avui tots marxeu satisfets i contents de Sant Vicenç”.

La festa ha continuat amb la inauguració del monument dedicat a l’Avi del Barça, obra del penyista Clemente Cañadas, que s’ha instal·lat en el rehabilitat Espai Blaugrana, un indret al centre de la població per a us ciutadà i amb clares referències al Barça i a la PB de Sant Vicenç de Castellet.

La biblioteca Vives Casajuana ha estat l’escenari del lliurament dels obsequis recordatoris de la trobada als representants de totes les penyes presents, entre les quals han destacat algunes de fora d’aquesta zona territorial, i la Federació del Bages, Berguedà i La Cerdanya ha lliurat la seva bandera a la penya de Sant Vicenç perquè la guardi durant aquest any.

La festa d’aquesta trobada s’ha tancat amb un dinar molt animat i multitudinari, que ha tingut lloc al pavelló esportiu amb la presència de 365 penyistes en representació de 37 penyes, i la música de Swing Latino ha acompanyat el fi de festa d’una gran jornada blaugrana a Sant Vicenç de Castellet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut