Acord entre TMB i el FC Barcelona per prolongar el servei de metro en dies de partit més enllà de l'horari habitual

Acord entre TMB i el FC Barcelona per prolongar el servei de metro en dies de partit més enllà de l'horari habitual

La primera extensió d'horari, fins a la 1 de la matinada, ja serà efectiva aquest dimecres amb motiu del partit de Lliga entre el Barça i l'Atlètic de Madrid, que es disputa a les 22 hores

El FC Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han acordat fer una contribució conjunta, com a referents en els àmbits respectius (l’esport i el transport públic col·lectiu), al desenvolupament, el prestigi i la projecció internacional de l’àrea metropolitana de Barcelona fomentant-la com una regió sostenible, habitable, neta i per tant atractiva, en benefici dels ciutadans residents i no residents.

En aquest context, totes dues entitats han decidit proporcionar una alternativa de mobilitat sostenible i segura als assistents als esdeveniments més massius que organitza el Club, els partits de futbol del primer equip que es disputen a l’Estadi. En virtut d’aquest acord, que han firmat avui la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, la xarxa de metro podrà donar servei més enllà de l’horari habitual de tancament (les 12 de la nit els feiners de dilluns a dijous) en determinades dates, quan es programin partits que finalitzin més enllà d’aquest horari. A l’acte de signatura també han assistit Nacho Mestre, director general del Club, i Joaquim Balsera, director executiu de Marketing de TMB. El conveni té una vigència d’un any i pot ser prorrogable.

En concret, s’ha establert que la xarxa de metro realitzarà prolongacions d’horari quan resulti necessari per facilitar la tornada a casa del públic assistent als partits. La despesa que generin aquestes prolongacions les assumirà el FC Barcelona mitjançant diferents contraprestacions que afavoriran la promoció de la xarxa de transport públic.

Les dates es fixaran a petició del Club i per consens de les dues parts a mesura que es coneguin els calendaris de les diferents competicions. Cada prolongació podrà ser d’una o dues hores, segons l’horari de finalització prevista de l’acte esportiu.

Aquest dimecres, metro fins a la 1 h

Aquest dimecres s’aplicarà ja una primera prolongació de l’horari del metro, amb motiu del partit de Lliga entre el Barça i l’Atlètic de Madrid, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 22 hores. Així, i de manera excepcional, la xarxa estarà oberta fins a la 1 de la matinada.

Com és habitual, el metro es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’Estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions de metro que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5), Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud) i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3.

També es mantindrà el reforç de les línies H8 i 50 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet val 2,90 €.

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident primer Àrea Social i Fundació:

“Vull expressar el nostre agraïment per aquest acord a l’Ajuntament i Transports Metropolitans de Barcelona. Estem molt contents d’haver tancat l’acord amb l’Ajuntament gràcies al qual els socis i aficionats barcelonistes no hauran de patir per la mobilitat en metro en aquests partits en horari nocturn del Camp Nou”.

“Demà ja es posarà en marxa aquest acord amb l’Ajuntament de Barcelona i TMB”.

“Era una problemàtica que calia solucionar i els nostres socis agrairan aquestes facilitats”.

Declaracions de Mercedes Vidal, presidenta de TMB:

“Estem molt satisfets d’aquest acord. És la primera vegada que es tanca un acord d’aquestes característiques. És un acord comercial entre TMB i el Barça, on la ciutat no ha de posar diners. A canvi, el servei garanteix la mobilitat dels aficionats”.

“L’acord és d’un any de durada però la voluntat de l’Ajuntament és estendre l’acord en el temps”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut