Alliberament davant el Baskonia

Els blaugranes superen la maledicció de les pròrrogues, que havia condemnat els culers en els tres precedents del curs passat contra els bascos

El FC Barcelona Lassa es va treure un pes anímic de sobre després de derrotar el Baskonia en la seva segona victòria consecutiva en la Lliga Endesa. Els mals presagis en els tres precedents de la temporada passada va planejar sobre el Palau Blaugrana quan l’empat a 84 va dur a la quarta pròrroga en dues temporades davant el conjunt entrenat per Sito Alonso. El gran nivell ofert pels homes de Bartzokas (liderats per un Rice amb fam de protagonisme) va ser clau en el temps extra per acabar derrotant 98-92 el conjunt basc.

La temporada passada tres dels duels entre el FC Barcelona Lassa i el Baskonia van acabar amb empat i amb la seva consegüent pròrroga, totes elles decantades a favor dels bascos. El primer enfrontament va tenir lloc al Buesa Arena en la jornada 7 i arribava amb el conjunt blaugrana consolidat en el lideratge després d’aconseguir sis victòries en els sis partits inicials. L’empat a 73 va desembocar en un 87-79 final, tot i els 20 punts de Perperoglou.

A finals de gener, i dins el Top 16 de l’Eurolliga, ambdós conjunts es van veure les cares al Palau Blaugrana. Tot i que els homes de Xavi Pascual van liderar l’enfrontament durant la major part del partit, un triple d’Adams a 11 segons del final va condemnar el desenllaç del partit a un nou cara o creu que, novament, es va decantar pel conjunt basc per un ajustat 78-81.

El precedent més recent el trobem en les semifinals del play-off pel títol de Lliga, en què els blaugranes van accedir a la final per 3 victòries a 1. Després de derrotar el seu adversari en els dos primers partits jugats al Palau, els homes de Xavi Pascual van necessitar un quart partit per superar el seu rival a causa de la derrota en el tercer enfrontament. Novament, la derrota va arribar en el temps extra per una gran actuació de Bourousis. El pivot grec va forçar la pròrroga al darrer sospir i va liderar els locals amb 32 punts en la victòria final per 89-83.

El bon nivell exhibit aquest diumenge al Palau Blaugrana va trencar la dinàmica negativa instal·lada en els particulars cara a cara entre els dos conjunts en el temps extra. El lideratge de Rice (20 punts), l’aportació de Doellman (24 punts) i els sempre efectius Navarro i Tomic (14 punts cadascú) van ser algunes de les claus de la segona victòria consecutiva per al conjunt de Bartzokas en l’inici de la competició.