Preparats pel repte

El Barça Lassa debuta dimarts a la lliga a la pista del Peñíscola després d’oferir una bona imatge a la fase final de la Copa Catalunya i amb un ple de victòries en els partits de pretemporada

Aquest dimarts comença la lliga i el nou Barça Lassa d’Andreu Plaza ha demostrat durant els partits de pretemporada i en la fase final de la Copa Catalunya que afronta el campionat amb moltes ganes i ambició. “Les sensacions són bones, els jugadors tenen molta qualitat i això ajuda molt a compensar la falta de conjunció de l’equip”, explicava Plaza després de derrotar al Catgas en la final de la Copa Catalunya per 6-4.

Durant els dos mesos que ha durat la pretemporada, Andreu Plaza només ha pogut comptar amb la plantilla al complet durant la primera setmana d’stage a Andorra i aquests últims cinc dies. Fins dimecres passat no va arribar Rómulo després de disputar la final del Mundial amb Rússia. Tot i això, i amb el handicap afegit de les lesions, sobretot de Sergio Lozano, però també de Quintela i Joselito, l’equip s’ha sobreposat a les adversitats i va demostrar en la final de la Copa Catalunya que està assimilant bé els conceptes que vol inculcar el nou cos tècnic. “Tenim una plantilla llarga i jugadors amb molt talent, i hem d’aprofitar aquest avantatge sobretot ara que venen sis partits en dos setmanes”, diu Marc Tolrà. Per Tolrà, serà clau “guanyar partits per agafar confiança”.

De moment, l’equip ha guanyat els set partits disputats fins ara, cinc de pretemporada i els dos de la fase final de la Copa Catalunya, oferint bones sensacions i amb Ferrao de màxim golejador, amb nou dianes. L’equip ha demostrat solidesa defensiva i ha practicat un joc d’atac viu i alegre. Entre els aspectes més positius, la bona adaptació dels set nous. Roger, Quintela i Adolfo van destacar en l’aspecte golejador a la Copa Catalunya; Rómulo comença a ensenyar la seva qualitat en els pocs minuts disputats; Joao aporta equilibri defensiu a l’equip; Joselito, velocitat i dribbling; i Juanjo va demostrar que és un porter sobri sota els pals en el partit contra el Catgas.

Dimarts arriba l’hora de la veritat. Movistar Inter, amb el reforç de Bruno Taffy, i el Pozo Múrcia, amb Cardinal, es perfilen una temporada més com els principals rivals dels blaugrana. La primera prova, però, serà a la pista d’un rival semre complicat, el Peñíscola. Que comenci el ball.