Entrevista a Jokin Ezkieta i Enric Franquesa: “Serà molt especial tornar al Miniestadi”

Entrevista a Jokin Ezkieta i Enric Franquesa: “Serà molt especial tornar al Miniestadi”

Els dos jugadors cedits pel Barça B al CE Sabadell tornaran per jugar com a arlequinats aquest dissabte a les 20.30 hores al Mini
  • Aquest dissabte, Barça B – Sabadell. D’entrada, què els diu això?

Jokin: És una motivació afegida per tornar a veure els excompanys, per tornar al Mini, i amb moltes ganes de fer un bon partit i d’intentar treure alguna cosa positiva d’aquí.

Enric: Per a mi és un partit molt especial, des que va començar la Lliga l’estic esperant, i des del primer dia el tens gravat. És un partit especial per trobar-te amb excompanys i tens ganes de fer-ho bé, un partit amb una motivació per sobre de la resta.

  • Com els està anant l’aventura al Sabadell aquests primers mesos?

J: Bé, estic molt content. Personalment estic comptant amb molts minuts, que és el que volia. Estic content per la confiança de l’entrenador, i la veritat és que l’equip ens va acollir molt bé des del primer dia, tenim un grup molt unit i podem fer grans coses aquest any.

E: En el meu cas és una mica diferent del Jokin, a mi m’ha costat més entrar en els partits i tenir minuts, però ara a poc a poc començo a tenir un paper més important. Jo no perdo l’esperança perquè estic entrenant-me molt bé, espero que la temporada vagi bé i acabi tenint un rol important a l’equip.

  • Com juga el Sabadell i com pot fer mal al Barça B?

J: Si alguna cosa bona tenim és que tenim equip i plantilla per adaptar-nos a tots els rivals i a tots els camps. Crec que és un dels nostres punts forts, que en camps com al Mini, que pots venir a jugar de tu a tu, tenim gent que ho pot fer. Crec que fent un partit seriós defensivament podem treure'n alguna cosa positiva.

E: Una manera de fer-li mal és treure-li la pilota, perquè si el Barça no la té pateix. I l’altra és la motivació, ja que tot el vestidor té moltes ganes d’aquest partit. No només tindrem aquest extra de motivació Jokin i jo, sinó tota la plantilla.

  • Segueixen el Barça B des de la distància? Com el veuen?

E: Tots els partits que puc seguir per la televisió, sobretot els del Mini, els veig. Si no puc veure’ls me n’informo a través dels companys i hi estic bastant a sobre. Van començar bé i ara sembla que porten una dinàmica no tan bona com al principi.

J: Els segueixo molt, guardo relació amb companys i això també ajuda a estar-ne pendent. Els veig molt bé, tenen un equip molt bo amb el clar objectiu de l’ascens. Van començar molt forts i, tot i la ratxa negativa de tres partits sense marcar, mai et pots refiar d’això.

  • Tornen al Miniestadi. Serà una sensació especial?

J: Serà especial tornar a jugar al Mini, per tornar a jugar contra el Barça, contra excompanys i perquè tens ganes de fer-ho molt bé.

E: Serà especial perquè tens ganes de demostrar tot el que saps fer, saps que hi ha gent mirant i, com que ja conec aquest camp, penso que em va bé i que és un bon escenari per donar el millor de mi.

  • Amb quin jugador rival tenen més ganes d’enfrontar-se i per què?

E: Tinc ganes de retrobar-me amb Carbonell per fer-li alguna entrada (entre riures). Amb tots en general perquè els conec a quasi tots, són molt bona gent, però serà una experiència nova perquè per primer cop a la vida veuré què és jugar contra el Barça.

J: Amb tots en general, sempre hi ha la broma amb els davanters, si em marquen o no, però ja veurem què passa.

  • L’objectiu a final de temporada és tornar al Barça? O ho veuen com una conseqüència del treball ben fet?

E: A tothom li agradaria tornar al Barça, però com que això no depèn només de tu, el meu objectiu és acabar la temporada i dir “que bé ho he fet”. I, si ho faig bé, si és per tornar al Barça, perfecte, i si no em quedaré tranquil d’haver-ho donat tot.

J: Sobretot sumar el màxim de minuts possibles aquesta temporada i créixer com a jugador, i per descomptat intentar tornar la temporada vinent havent tingut més minuts i havent-me format més a la categoria.

  • El millor i el pitjor record del seu pas pel FC Barcelona?

E: Sempre dic que quan era aleví el dia abans de la final de la Copa Catalunya es va morir el meu avi. Jo no anava al partit però després de parlar amb el meu germà em va convèncer d’anar a jugar perquè li podria dedicar un gol. Efectivament, hi vaig anar, vam guanyar i vaig marcar un gol per dedicar-lo al meu avi. El pitjor potser seria l’eliminació a la Youth League contra l’Anderlecht la temporada passada; tot i fer un bon partit tant l’equip com jo mateix, no vam poder passar.

J: El pitjor sens dubte va ser la sanció de la FIFA, que em va impedir jugar; per a tots els jugadors no poder jugar és el pitjor. El millor va ser entrar al Barça, amb tot el que representa, la grandesa del Club, els companys... i també el dia del debut va ser un dia important per a mi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut