El projecte ‘Masia 360’ es presenta dimecres al Palau Blaugrana

El projecte ‘Masia 360’ es presenta dimecres al Palau Blaugrana

L’acte reunirà més de 600 esportistes del planters de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala, a més dels tècnics, educadors i familiars

Demà dimecres 26 d’octubre, a les 19.30 hores al Palau Blaugrana, tindrà lloc la presentació del projecte Masia 360, un programa pioner integrat dins del projecte estratègic FCB Coneixement. L’acte comptarà amb l’assistència del president Josep Maria Bartomeu, una àmplia representació de la Junta Directiva, més de 600 esportistes integrants dels planters de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins, futbol sala, els seus tècnics, educadors i familiars.

L’acte serà presentat per Manel Fuentes i es podrà seguir en directe en un especial del programa Hora B de Barça TV i es podrà seguir en streaming a través del lloc web (www.fcbarcelona.cat).

FCB Coneixement

Masia 360 està integrat dins del projecte estratègic FCB Coneixement, un projecte innovador i revolucionari, que el Club presentarà properament, i que té com a objectiu liderar el coneixement i la formació dins de l’esport, avançant-se al futur i refermant la condició del FC Barcelona com a referent mundial.

FCB Coneixement consta de dos projectes, Masia 360 i FCB Universitas, que va ser presentat recentment a Nova York pel Dr. Jordi Monès, directiu comissionat d’FCB Universitas.

‘Masia 360’

Masia 360 vol aprofitar tot el coneixement acumulat al Club en diferents àmbits durant dècades perquè se’n puguin beneficar tots els esportistes, entrenadors, membres del cos tècnic, famílies i entorn dels esportistes que formen part de les cinc seccions professionals de l’Entitat (futbol masculí i femení, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala), tant si estan en la seva etapa de formació, en la de consolidació esportiva i a un pas de ser esportistes professionals, com si ja estan retirats.

Masia 360 supervisa i acompanya la carrera esportiva i acadèmica dels 607 esportistes de les seccions professionals de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala. D’aquests 607 esportistes, un total de 76 viuen a la Residència Oriol Tort; 337 formen part del futbol formatiu, i 270, de les seccions professionals. Aquesta gran família també està integrada per un cos tècnic (107 entrenadors) i un Servei d’Atenció Integral a l’Esportista, en què s’inclou el Servei de Tutorització (16 tutors), el de Psicologia (2 psicòlogues) i el d’Atenció Escolar (5 professors).

Aquest grup de professionals són els que acompanyen l’esportista en la formació de la seva personalitat; són els seus consellers, els seus educadors. Són una peça clau en el desenvolupament dels nostres esportistes.

Els 5 eixos del projecte

5 SECCIONS PROFESSIONALS

A Masia 360 acompanyem i donem suport a la carrera dels esportistes que formen part dels nostres cinc esports professionals: futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala.

MASCULÍ/FEMENÍ

El Club reforça amb Masia 360 la seva aposta formativa per l’esport femení.

FORMACIÓ INTEGRAL DE LA PERSONA

Formem persones a través de l’esport acompanyant-les en la seva vessant esportiva i també en l’àmbit emocional, relacional, educatiu, vocacional i familiar.

FORMACIÓ DE FORMADORS

Garantim la transmissió de coneixements específics i generals d’una manera transversal als nostres tècnics, educadors, formadors, família i entorn dels esportistes (delegats, taxistes, cuiners...) per tal de treballar en equip i de manera cohesionada, amb els millors professionals.

SUPERVISIÓ I ACOMPANYAMENT EN TOTA LA CARRERA DE L’ESPORTISTA

Acompanyem l’esportista des del primer dia que pertany al Club, durant la seva trajectòria per les nostres categories inferiors i professionals i fins a la seva retirada perquè sigui una transició estable i per a la qual se senti preparat.

El Mètode

El Mètode Masia 360 és un procediment ordenat d’accions dirigides al creixement esportiu, humà i d’autoconeixement dels esportistes de Masia 360. La finalitat és el llegat que Masia 360 vol proporcionar a tots els seus esportistes: la millora del talent per a l’èxit professional i esportiu, i el creixement humà per convertir-se en una gran persona. Aquest mètode està sustentat en 3 potes:

Entrenar per a la vida

Programa formatiu d’educació emocional pràctic i vivencial amb intervencions mensuals que té com a objectiu donar eines als esportistes i als seus entrenadors. Aquestes eines són les habilitats socials i personals que tots ells necessitaran per anar per la vida: la consciència i l’autoregulació emocional, l’autoestima, l’empatia, la gestió de la por, la comunicació positiva, la tolerància a la frustració o la gestió del sentiment de soledat, per exemple. La metodologia es basa en l’entrenament de les competències emocionals que es transferiran als entrenaments i a la competició.

ADN Barça

L’estil de joc que ha identificat i diferenciat el Barça de la resta de clubs del món. ADN Barça és un mètode tècnic que garanteix esportistes amb un estil de joc propi i distintiu, amb una actitud concreta dins del camp.

SAIE

És el servei d’atenció integral a l’esportista, una xarxa de protecció i comunicació que dóna suport, atén i acompanya l’esportista en totes les vessants (escolar, formativa, de tutoria, familiar, psicològica, etc.) i que, a més, fa costat a la família i a tots els professionals que envolten el jugador. L’objectiu del SAIE és que l’esportista no estigui mai sol.

El gran objectiu és aconseguir una Actitud Barça, una manera de ser, una manera d’actuar al camp i també de caminar per la vida.

Organigrama ‘Masia 360’

Pots consultar el dossier Masia 360 aquí
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut