Derbi a Manchester amb aroma blaugrana

Derbi a Manchester amb aroma blaugrana

L’exentrenador i exjugador culer Pep Guardiola s’enfrontarà al exmembre del cos tècnic del Barça José Mourinho entre el 1996 i el 2000

Aquest dissabte (13.30 h) s’enfronten Manchester United i Manchester City –rival del Barça a la Champions– en el que serà el partit de la setmana a Anglaterra. Els dos grans equips de la ciutat de Manchester es veuran les cares en la quarta jornada de la Premier League en un partit amb un fort aroma blaugrana, tant a la gespa com a les banquetes.

Per començar, els dos tècnics tenen un gran passat culer: Pep Guardiola va entrenar el FC Barcelona durant quatre anys (2008-12), i a més hi va jugar durant 11 temporades (1990-2001). Precisament en la seva etapa com a jugador del Barça va coincidir amb el que ara és l’entrenador del rival ciutadà: José Mourinho. El portuguès va ser la mà dreta de Bobby Robson i, després, de Louis Van Gaal, i va completar quatre temporades al cos tècnic culer (1996-2000).

Però el duel exblaugrana no només estarà a les banquetes. Amb els diables rojos hi ha Zlatan Ibrahimovic, que va jugar al Camp Nou durant la temporada 2009/10. El davanter suec va disputar un total de 46 partits, en els quals va anotar 22 gols, i va guanyar 5 títols. A més, pel que fa als citizens, Yaya Touré va jugar a les files blaugrana durant tres temporades (2007-2010), i va aconseguir, entre altres èxits, el primer triplet de la història del Club. A part del migcampista africà, al conjunt sky blue hi trobem dos exculers més: Nolito i Claudio Bravo. El primer va jugar durant tres temporades al Barça B (2008-11) i va disputar cinc partits amb el primer equip, mentre que el porter xilè ha disputat les dues últimes temporades al Club, i ha estat una peça clau en els vuit títols aconseguits durant l’era Luis Enrique.

També tots dos equips disposen de vells coneguts de la Lliga espanyola que, tot i no haver jugat al Barça, s’hi han enfrontat en diverses ocasions. Per part del United trobem homes com De Gea, Juan Mata, Valencia, Bailly i Ander Herrera, mentre que a la plantilla del City destaquen, amb passat a la Lliga, Willy Caballero, Otamendi, Zabaleta, Jesús Navas, Silva i Agüero (tot i que es perdrà el partit per sanció).

Sens dubte, Old Trafford acollirà un partit de talla mundial amb alguns dels millors jugadors i entrenadors del món. I, també, amb un fort aroma blaugrana. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut