Rafinha: “L’expectació del Barça és guanyar tots els títols”

Rafinha: “L’expectació del Barça és guanyar tots els títols”

El brasiler, flamant guanyador de l’or olímpic amb la canarinha, s’ha incorporat a l’equip “al 100% de forma física” de cara a la nova temporada

Rafael Alcántara do Nascimento inicia la seva tercera temporada al primer equip del FC Barcelona, i ho fa amb un nou èxit sota el braç. I és que Rafinha –el seu “nom futbolístic”, com reconeix– es va incorporar fa uns dies a la resta de companys després d’aconseguir la medalla d’or als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb la selecció brasilera. Ara ja està concentrat plenament en el Barça i en la nova temporada que ha començat, i es troba “molt bé, al 100% de forma física”. En una entrevista exclusiva per a Barça TV i fcbarcelona.cat, el ‘12’ del Barça repassa algunes qüestions clau de la nova temporada. Ha girat full de la greu lesió que va tenir a aquestes alçades del curs passat. “Va ser un any difícil, d’aprenentatge, de paciència i de superació per a mi. De les coses dolentes m’enduc allò bo”, comenta.

El brasiler va seguir l’inici de la temporada oficial del Barça des de Rio de Janeiro, tot i que reconeix que a causa dels horaris no podia veure els partits. Un cop iniciat el curs, Rafinha coincideix amb Luis Enrique: “Tenim una plantilla completa, la més forta des que sóc al Barça, per lluitar per tot”. I és que els objectius, per al ‘12’ blaugrana, són clars: “L’expectació del Barça és guanyar tots els títols”. De cara a aquesta exigència, és clau la competència que hi ha a la plantilla. “Hi haurà més competència i més rotacions. Ens haurem d’esforçar al màxim als entrenaments per tenir minuts als partits”, comenta Rafinha durant l’entrevista.

El ‘12’ blaugrana no vol parlar de pressió, sinó de motivació de cara a la temporada. “El Barça és la referència mundial i tots els equips volen guanyar-nos”, deixa clar. Quant a la Lliga, Rafinha creu que “estarem els tres equips capdavanters de sempre”, però reconeix que “la resta d’equips s’han reforçat molt bé” i que la Lliga “serà molt divertida de veure”. Pel que fa a la Champions, creu que la fase de grups serà d’allò més difícil: “Els partits contra el City sempre són emocionants, sabem que el camp del Celtic és molt complicat i que els equips alemanys són difícils de batre, però som el Barça”.

La plantilla del Barça 2016/17 presenta moltes novetats, entre les quals destaquen les cessions de jugadors joves com Munir o Samper. Rafinha té l’experiència de tornar al Barça després d’una cessió, i valora de manera positiva aquesta fórmula: “És important adquirir experiència i tenir minuts per estar preparat per al primer equip del Barça”. El seu any al Celta, sota les ordres de Luis Enrique, li va valer el salt al Barça. Ara es manté el vincle amb l’entrenador asturià, però el brasiler té clara l’exigència: “Luis Enrique sempre ha apostat per mi, però s’ha de tornar aquesta confiança”.

Un or “únic”

Rafinha ha fet aquesta entrevista amb un objecte molt especial a les mans: la medalla d’or dels Jocs Olímpics de Rio. Amb el combinat brasiler, el blaugrana va aconseguir l’únic títol futbolístic que li mancava a la canarinha. “Guanyar un or olímpic és únic. Mai m’ho havia imaginat, ho havia somiat i, gràcies a Déu, ho he aconseguit”, explica. Rafinha compara la medalla amb la de plata que va aconseguir el seu pare a Seül 88: “Aquesta és més gran i pesa més”. Aquest èxit ha tingut una conseqüència molt visual. I és que tant Rafinha com Neymar Jr i altres membres de l’equip s’han fet un tatuatge commemoratiu amb les cinc anelles i el logotip dels JJOO de Rio 2016.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut