Rice, Koponen i Claver: una amistat forjada a Moscou

Rice, Koponen i Claver: una amistat forjada a Moscou

Els tres reforços del Barça Lassa van jugar junts durant tres mesos al Khimki rus el curs 2014/15

Tyrese Rice i Petteri Koponen han jugat junts al BC Khimki rus les dues últimes temporades. Victor Claver, però, també ha jugat amb els nous bases blaugrana. I és que a mitjan curs 2014/15, a partir del mes de març, l’aler valencià va fitxar pel conjunt rus per al tram final de la temporada després de deixar els Denver Nuggets a l'NBA.

Claver, que va disputar un total de 20 partits sota les ordres de Rimas Kurtinaitis al Khimki en competició domèstica, va fer una gran amistat amb Koponen i Rice, que es va mantenir el curs passat tot i que Claver va fitxar pel Lokomotiv Kuban de Krasnodar. Sempre han mantingut el contacte i ara, poc més d’un any després, els tres jugadors es retroben a Barcelona. Gran part de l’adaptació, per tant, ja està completada.

“Rice, un gran líder”

“Des del primer dia em va ajudar a Moscou, es fixa molt en els detalls. És un gran líder. Un jugador així és un gust per a l’equip, s’hi implica molt. A títol personal, fora de la pista, passàvem temps junts, li encanta veure partits, també de l'NBA, sempre el vols tenir al teu equip”, comenta Claver sobre Tyrese Rice.

Pel que fa a Koponen, el valencià explica que “és un anotador pur, té grans percentatges. És un killer quan el deixes i com a persona és tranquil, senzill, familiar... És una persona que suma molt al vestidor”.

“Claver pot fer de tot a la pista”

I què en pensen, de Víctor Claver? Tyrese Rice assegura: “Els tres mesos a Khimki amb Claver van ser una gran experiència. És una gran persona i un gran jugador i vam començar a ser grans amics fora de pista, un fet que ens va ajudar després als partits. Tornar a jugar amb ell, ara a Barcelona, és especial per a mi”.

Pel que fa a Koponen, el base finlandès afirma: “Van ser tres grans mesos. Ell tornava de l'NBA i immediatament ens va ajudar a la VTB League, perquè a l’Eurocup no podia jugar. Pot fer moltes coses a la pista: pot defensar fort i dur, llançar, penetrar... i tot el que l’entrenador li demani. La temporada passada va fer un gran any al Lokomotiv i serà un gran any amb ell”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut