El Barça il·lumina el cel de Nova York

El Barça il·lumina el cel de Nova York

L’Empire State, un dels edificis més icònics de Nova York, encén la part superior de la seva façana amb els colors blaugrana i corona simbòlicament l’arribada del Club als Estats Units

Aquest dimecres al vespre s’ha produït a Nova York la imatge que millor simbolitza l’aterratge del Barça als Estats Units. L’Empire State Building, un dels gratacels més simbòlics del món, ha il·luminat el tram superior de la seva façana de color blau i grana.

L’encesa de les llums ha tingut lloc a les 19:30 del vespre, quan tot just s’ha començat a fer fosc a la ciutat que mai dorm. Els colors del Club s'han mantingut a la façana fins a les 02:00 hores. Hat estat gairebé set hores que serveixen per reconèixer al Club i a la seva Fundació la seva aliança amb l’Unicef en el seu desè aniversari i per coronar de la millor manera possible l’arribada del Barça als Estats Units, amplificant la notícia de manera exponencial en l’àmbit global amb una imatge icònica.

Aquesta acció s’ha completat amb la visIta a l’edifici d’una delegació del Club encapçalada pel vicepresident primer Jordi Cardoner, que, desdel mateix l’edifici, ha escenificat el moment de l’encesa juntament amb Ronaldinho i Paloma Escudero, la directora de comunicació de l’Unicef.

Una llarga trajectòria d’il·luminació

Des del 1976, els llums de la torre de l'Empire State canvien de color diàriament per reconèixer diverses efemèrides o organitzacions, I aporten així una nota de color espectacular a la nit novaiorquesa. L’any 2012 el sistema va incorporar una notable millora amb la instal·lació de llums LED comandats per ordinador que permeten mostrar 16 milions de colors, els quals poden canviar de manera instantània.

L'Empire State ha estat l'edifici més alt del món des del 1931, any de la seva inauguració, fins al 1972. L’edifici va tornar a ser el gratacel més alt de la ciutat quan l’11 de setembre del 2001 els atemptats terroristes van destruir les Torres Bessones, fins que el 2012 va ser superat per la Torre 1 del nou WTC. Ubicat a la Cinquena Avinguda, entre els carrers 33 i 34, té 102 plantes i una alçada de 381 metres (443 metres sumant la seva antena). La seva audàcia no només ve donada per la imponent arquitectura que el caracteritza, sinó perquè es tracta d’un edifici que es va construir en un temps rècord: només van passar 410 dies des de l'inici de la seva construcció fins a la seva inauguració.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut