FC Barcelona – Frainkin Granollers: Victòria treballada en el retorn de la Lliga (37-26)

Els homes de Xavi Pascual s’han endut un difícil triomf davant l’equip del Vallès, que ha mantingut la igualtat al marcador fins ben entrada la segona part

El FC Barcelona Lassa ha tornat al Palau, i ho ha fet per la porta gran. En una jornada que ha servit per obrir la temporada a la Lliga per a l’handbol, els homes de Xavi Pascual han tingut un partit complicat. Ja ho apuntava el tècnic català a la prèvia –“el Granollers ens exigirà treure el millor”–, i així ha estat. El Granollers ha sortit disposat a endur-se el derbi català i ha mantingut el marcador igualat tota la primera part. Els homes de Xavi Pascual, però, han pogut batre la solvent defensa de l’equip rival al segon període i han acabat guanyant el derbi per 11 gols de diferència (37-26).

Un inici igualat

L’inici de l’enfrontament no podia anar d’una altra manera. Igualtat i més igualtat al marcador. Jallouz ha estat el primer a batre el porter del Granollers, però els seus tres gols han estat ben contrarestats per un organitzat Granollers. Passats els primers 15 minuts, el resultat era d'11-9. A mesura que passaven els minuts, es podia veure com l’equip visitant no s’arronsava i posava les coses difícils als homes de Xavi Pascual. I és que no ha estat fins al minut 25 que el Barça ha aconseguit el màxim avantatge, quan Ariño ha transformat dues contres per posar el Barça sis per sobre (17-11).

Però aquesta diferència no ha fet decaure el conjunt de Carlos Viver. En menys de dos minuts el Granollers ha marcat quatre gols consecutius i s’ha posat a només un gol de diferència. Per la seva banda, els blaugranes intentaven batre Pol Sastre sense fortuna. Tant és així que just abans de finalitzar el primer període l’extrem Gassama ha posat l’empat en un marcador que ha finalitzat amb 17 gols per a cada equip.

Reacció i primer triomf

La segona part semblava que seguiria la mateixa tònica. No obstant això, dues aturades de Gonzalo han permès a Jallouz i Sorhaindo posar el marcador en 23-18. El Barça ha continuat concentrat en defensa i letal, com sempre, a la contra. L’equip del Vallès resistia i intentava recuperar els gols de diferència, però els blaugranes han evitat que reaccionessin mantenint sempre aquests sis gols de diferència (29-23).

El Barça no semblava disposat a cedir la primera victòria a la Lliga Asobal i ha augmentat el marcador a base de recuperacions i bon joc. N’Guessan, que ha debutat a la segona part, ha estat l’encarregat de posar el màxim avantatge a l’electrònic fins al moment (31-23). A partir d’aquí, els homes de Xavi Pascual han volgut tancar el partit i han fet uns últims deu minuts sublims. Gonzalo –que ha jugat la segona part– ha volgut sumar-se a la festa amb grans aturades que han permès al Barça sumar els primers tres punts i endur-se el derbi català (37-26). El Barça Lassa ha tingut així un bon retorn a la Lliga amb un Palau Blaugrana entregat amb 2.014 espectadors.

Debut de les sis incorporacions

Xavi Pascual ha decidit incloure en el set inicial tant el porter Borko Ristovski –que ha jugat tota la primera part– com Valero Rivera, que ha tornat al Palau. Ambdós jugadors han quallat una bona actuació amb alguna aturada de mèrit i amb quatre gols, en el cas de l'extrem. Dika Mem, Lasse Andersson, N’Guessan i Saubich –única incorporació que no ha pogut transformar un gol– també han debutat en el primer partit de la competició domèstica i han ajudat així a aconseguir un triomf important.