Luis Enrique:

Luis Enrique: "M'agrada que els jugadors prenguin riscos"

El tècnic asturià ha destacat la importància de trobar els espais i ha elogiat el bon joc de l’equip davant d’un rival que “ha creat complicacions per treure la pilota”

En la seva primera visita a Butarque, el Barça de Luis Enrique s’ha imposat al Leganés –un dels equips recent ascendits– per 1 a 5, i el tècnic asturià ha elogiat el bon joc dels seus jugadors. En la roda de premsa posterior al partit, Luis Enrique ha destacat les solucions trobades davant d’un rival que ha exigit molt. “Hem estat bastant inspirats i molt actius des de l’inici. Si l’equip hagués sortit adormit hauríem patit molt més”, ha remarcat el tècnic blaugrana. El plantejament amb tres defenses ha permès aprofitar els espais que ha deixat l’equip local a la seva esquena. “Tenia els seus riscos, però a mi m’agrada afrontar-los i que els jugadors els prenguin”, ha explicat a la sala de premsa de Butarque.

A continuació, repassem les declaracions més destacades de la roda de premsa de Luis Enrique:

"El Leganés ha estat molt valent i atrevit. Ha vingut a pressionar home a home i ens ha creat complicacions a l’hora de treure la pilota”.

“La pressió del rival ens ha incomodat, però ens ha generat espais. Hem afrontat el partit amb garanties i hem aconseguit força ocasions de gol gràcies a trobar els espais. Durant la temporada passaran diferents situacions de joc que haurem d'aprendre a dominar”.

“Afrontar el tres contra tres en defensa ens ha sortit bé. Igual que en atac, i amb el que tenim a dalt, cal aprofitar-ho. Hem de millorar, però m'ha agradat el plantejament”.

“Quan tenim la pilota, fem servir el pivot. Al jugar amb tres centrals, no hi ha pivot, i els dos interiors (Rakitic i Iniesta) endarrereixen la seva posició. Té els seus riscos, però a mi m'agrada afrontar-los i que els jugadors els prenguin”

“El cicle és de set partits en 23 dies i ja en portem tres. Hem de gestionar les càrregues dels jugadors, perquè tenim l'obligació de guanyar”.

“Som tots conscients que per afrontar una temporada tan llarga com aquesta necessitem tots els jugadors, a nivell individual i a nivell col·lectiu. Hi ha hagut alguns canvis, juguem d’aquí a quatre dies i hem de compartir càrregues. Amb 11 jugadors no es pot afrontar una temporada”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut