Orlen Wisla Plock – FC Barcelona Lassa: Victòria de caràcter (23-28)

Els de Xavi Pascual remunten quatre gols de diferència a Polònia, amb un parcial final de 12-21, i sumen el primer triomf en aquesta nova edició de la Velux EHF Champions League

Bon inici del FC Barcelona Lassa d’handbol a la Champions. Els de Xavi Pascual han aconseguit sumar un triomf a la pista de l’Orlen Wisla Plock i comencen amb bon peu la seva aventura al Grup A. Una victòria, però, que no ha arribat sense treball, esforç i caràcter, ja que els blaugranes han hagut de remuntar un marcador advers de quatre gols de diferència, amb una molt bona segona meitat. Valero Rivera, amb set gols, i Wael Jallouz, amb sis, han estat els culers més destacats.

Camí de pedres

No han començat bé les coses per al Barça Lassa, que ha patit una forta defensa en contra. El Wisla Plock, molt rocós i veloç en la transició, ha comptat, a més, amb la inspiració del porter Corrales, que ha fet un total de deu aturades durant la primera meitat. Ofensivament, Rocha ha fet el primer gol del partit (min 3), mentre que Pusica ha aconseguit el màxim avantatge dels locals a deu minuts del descans (10-6, min 20).

Malgrat tot, el Barça Lassa ha pogut capgirar aquesta dinàmica i ha reduït diferències, amb un parcial d’1-4 als últims cinc minuts. L’últim, sobre la botzina, en un contraatac de Viran Morros.

El Barça es fa gran

No ha trigat gaire el Barça a avançar-se al marcador després del pas per vestidors, ja que ha passat a dominar el tempo del partit. Valero Rivera ha fet el 12-12 de jugada (min 31), mentre que ha posat per davant els de Xavi Pascual amb un gol de penal (12-13, min 33). El primer avantatge a favor del Barça des de l’inici de partit que, ara sí, ha pogut mantingut fins al final.

Perquè el guió de l’enfrontament ha canviat i, durant la segona meitat, la fortalesa defensiva, l’encert a la porteria i l’efectivitat ofensiva han estat blaugrana. Davant d’això, els polonesos han tingut problemes per marcar, i el Barça els ha aprofitat. Primer, amb un petit esprint que ha acabat amb gols de Víctor Tomás, Entrerríos, Jallouz i Valero Rivera (15-19, min 43). Posteriorment, Syprzak, ex del Wisla, també ha aparegut per trencar la defensa i ampliar el marcador (17-22, min 47), ja de manera definitiva. Perquè, fins al final, els de Pascual s’han dedicat a contemporitzar el joc i mantenir les diferències. Un gol de Víctor Tomás des de l’extrem ha marcat l’inici dels darrers cinc minuts de joc (20-25, min 54), mentre que Valero Rivera ha fet que la distància s’ampliés fins als sis gols de marge (20-26, min 56). Finalment, 23-28 per acabar i primer triomf suat del Barça a la Champions. Ara és el torn de rebre el Kiel al Palau.