FC Barcelona Lassa – Baskonia: Bartzokas s’estrena al Palau amb una treballada victòria (98-92)

Els blaugranes s’han emportat un partit molt disputat després de disputar una prórroga trepidant i molt intensa

L’estrena del nou tècnic blaugrana, Georgios Bartzokas, al Palau amb partit oficial no podia ser millor. Els blaugranes han guanyat al conjunt de Sito Alonso per 98-92 en un partit que, tot i el marcador final igualat, el Barça ha dominat en gairebé tot el partit. Doellman i Rice han estat dos dels jugadors més destacats del partit amb 24 i 20 punts respectivament.

El Barça Lassa ha jugat un partit seriós des del primer minut del primer quart. Poc ha durat la igualtat dels primers minuts de partit, ja que a falta de tres minuts per acabar el primer quart Justin Doellman ha aparegut amb quatre punts seguits. Les anotacions del pivot nord americà han fet que els seus companys s’encomanessin d’aquesta energia i efectivitat per seguir amb un bon nivell de joc. Els bons moments de joc del cinc del Barça han coincidit amb l’entrada del capità. Amb Navarro i Rice a la pista el conjunt de Bartzokas  ha fet uns dos primers quarts de partit molt seriosos i competitius. Rice amb la seva màgia i les seves assistències ha despertat en alguns moments algunes admiracions del públic.

Dels dos primers quarts cal destacar el bon percentatge d’anotacions en tirs de dos punts que ha tingut Doellman (69%) i la intensitat defensiva, tot i els 47 punts que ha aconseguit l’equip de Sito Alonso. El conjunt basc no s’ha rendit en cap moment de la primera meitat i ha fet suar de valent a l’equip blaugrana. El Baskonia s’acostava durant el tram final del segon quart, però un triple sobre la botzina de Rice ha fet que el Barça Lassa agafés el camí de vestidors amb un cert marge de punts per encarar la segona part.

La igualtat s’apodera del matx

Tot i el bon partit que ha fet el Barça Lassa, el Baskonia ha estat un equip rocós i en aquest tercer quart ha posat les coses més difícils al conjunt català. Rice amb la seva màgia feia vibrar i gaudir a una afició entregada mentre els bascos subsistien a base de la seva bona efectivitat des de la línia de tres punts. Al final del tercer quart el Barça Lassa ha baixat la seva intensitat i això ha fet que el Baskonia se situés només tres punts per sota del conjunt blaugrana.

L’últim quart ha començat amb molta insistència per part dels de Sito Alonso per intentar guanyar el partit al Palau. Ens alguns moments del quart els bascos han agafat una petita avantatge  al marcador,  però el Barça Lassa s’ha sabut sobreposar a les adversitats de l’equip rival i ha pogut mantenir l’equilibri al marcador, amb un Rice que il·luminava amb les seves jugades i cistelles.

Doellman tampoc ha volgut perdre’s la festa de l’últim quart i ha estat un jugador vital perquè els de Bartzokas no es desenganxessin del partit. Tot i això, un últim atac fallat pel Barça ha permès al Baskonia, amb una darrera possessió, tenir la possibilitat de guanyar el partit, però la màgia del Palau ha fet que Hanga fallés el segon tir lliure. Rice, amb quatre segons de possessió, no ha pogut anotar el tir definitiu. Això ha significat que el partit se’n anés a la prorroga.

Reacció de campió

Els homes de Bartzokas han jugat un bon temps extra i no s’han deixat intimidar per la persistència basca. Rice protagonista en la pròrroga ha guiat amb lideratge un triomf importantíssim per estrenar-se al Palau amb molt bon peu. Després d’un partit on el FC Barcelona Lassa ha dominat gaire bé en tots els moments, ha pogut aconseguir una bona recompensa i s’ha acabat emportant un victòria molt treballada i molt important per l’estat anímic i mental del conjunt de Bartzokas.