Deu coses que has de saber sobre el Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona

Deu coses que has de saber sobre el Borussia Mönchengladbach - FC Barcelona

En el primer enfrontament entre ambdós equips en partit oficial al llarg de la seva història destaca com a principal al·licient el retrobament de Ter Stegen amb la seva antiga afició

El Borussia Mönchengladbach i el FC Barcelona es veuen les cares amb motiu de la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. Els de Luis Enrique visiten el Borussia Park per primer cop en la seva història. A continuació, s’exposen deu dades que has de saber sobre el partit d’aquest dimecres a les 20.45 hores.

  • El Borussia Mönchengladbach és quart en la classificació del campionat alemany després de cinc jornades; amb un balanç de tres victòries, un empat i una única derrota (deu gols a favor i sis en contra). Com a local, ha guanyat els tres partits que ha disputat.
  • Lluny del Camp Nou, l’equip de Luis Enrique ha guanyat en els seus quatre desplaçaments: 0-2 enfront el Sevilla en la Supercopa, 0-1 davant l’Athletic de Bilbao, 1-5 a Leganés i el recent 0-5 a Gijón.
  • Thorgan Hazard (germà d’Eden Hazard, jugador del Chelsea) amb tres gols és el màxim golejador del conjunt alemany a la Lliga. Amb dos el segueixen Raffael i el capità Lars Stindl. Per part blaugrana lidera la taula de màxims anotadors Luis Suárez amb cinc, seguit de Leo Messi amb quatre i Neymar amb tres.
  • L’equip dirigit per Luis Enrique és líder del grup després de derrotar amb autoritat el Celtic de Glasgow en el primer partit (7-0), mentre que els alemanys van caure derrotats davant el Manchester City (4-0).
  • El seu quart lloc en la classificació de la temporada anterior va dur els alemanys a una prèvia per poder accedir a la fase de grups actual. El conjunt entrenat per André Schubert va superar àmpliament el Young Boys suís per un contundent 9-2 al global dels dos enfrontaments.
  • Fins a quatre jugadors blaugrana van veure porteria en la golejada davant el Celtic de Glasgow: Leo Messi (3), Luis Suárez (2), Neymar i Iniesta. Respecte als jugadors que van disputar el partit cauen de la convocatòria Umtiti i Messi (per lesió). Les novetats són l’entrada de Masip, Aleix Vidal, Mathieu i Denis Suárez.
  • Ambdós conjunts només s’han vist les cares en una ocasió, durant l’edició del Trofeu Joan Gamper de l’any 1973 amb victòria per al FC Barcelona. Serà la primera vegada que es vegin les cares en partit oficial.
  • Quatre jugadors són els que han militat en ambdós equips al llarg de les seves respectives trajectòries: Allan Simonsen, Patrick Andersson, Robert Enke i Marc-André Ter Stegen. 
  • Ter Stegen visitarà per primer cop el Borussia Park després del seu fitxatge pel FC Barcelona a l’estiu del 2014. El porter blaugrana es va iniciar a les categories inferiors del conjunt alemany l’any 1996 i va debutar al primer equip amb 18 anys l’any 2011.
  • Fins a tres jugadors blaugrana ja saben que és enfrontar-se al conjunt alemany. Ivan Rakitic va disputar fins a quatre enfrontaments durant les seves quatre temporades amb el Shalke 04 amb un balanç de dues victòries, un empat i una derrota. La seva millor actuació va ser en la victòria per 3-1 de la temporada 2009/10, on el croat va fer dos gols. Per la seva part, als setzens de final de l’Europa League 2014/15 Aleix Vidal i Denis Suárez es van enfrontar a l’equip alemany amb el Sevilla. El conjunt andalús va superar el doble enfrontament amb un global de 4-2. Aleix Vidal va ser titular als dos partits (al primer va ser substituït al temps de descompte), mentre que Denis Suárez va disputar els últims instants del partit d’anada.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut