FC Minsk – FC Barcelona Femení: Pas de gegant a l’estrena europea (0-3)

Les noies de Xavi Llorens aconsegueixen un molt bon resultat a l’anada dels setzens de final de la Lliga de Campions amb gols de Jenni Hermoso (2) i Marta Torrejón

El Barça Femení ha aconseguit un gran resultat en la seva visita a Bielorússia en l’anada dels setzens de final de la UEFA Women’s Champions League. Les noies de Xavi Llorens s’han estrenat de la millor manera possible a la Lliga de Campions amb una bona victòria contra el FC Minsk (0-3). Jenni Hermoso ha inaugurat el marcador ben aviat, Marta Torrejón ha ampliat l’avantatge a la mitja hora i la mateixa Jenni Hermoso ha acabat de sentenciar amb un altre gol en temps de descompte. Amb aquest bon coixí, el Barça Femení afrontarà el duel de tornada el proper dimecres (17 hores) al Miniestadi.

El repte era majúscul, però la il·lusió era encara més gran. Així ha quedat demostrat amb la sortida del Barça a la gespa. Des del xiulet inicial el domini ha estat absolut. I és que en la primera ocasió clara, les blaugranes s’han avançat. Ha estat Jenni Hermoso, en el minut 5, definint amb sang freda una jugada per la banda dreta de Marta Torrejón. El gol feia justícia al joc d’un Barça dominador i superior tècnicament. Al davant, un Minsk físicament molt potent que exigia el màxim a les de Xavi Llorens.

Domini i sentència

El domini ha portat a les ocasions, com en un xut de Melanie Serrano que ha picat al travesser. I les ocasions s’han acabat traduint en el 0-2. Ha estat obra de Marta Torrejón, en el minut 31, que ha rematat un servei de córner pentinat per Marta Unzué. L’avantatge era la traducció del bon joc i l’efectivitat culer. Després del descans el partit ha rebaixat el ritme. Sandra Paños ha resolt amb seguretat les arribades del conjunt bielorús, i en atac s’han seguit creant ocasions. Sobretot després de l’entrada de Bàrbara, que ha revolucionat de nou el joc ofensiu i ha comptat amb dues bones ocasions.

Els últims minuts han continuat sent de domini blaugrana. Andressa Alves, amb una jugada d’estratègia, ha estat a punt de marcar el tercer gol, però la portera local ho ha evitat amb una gran aturada. Després d’alguns intents, finalment, ha arribat el 0-3, obra de nou de Jenni Hermoso. El xiulet final de l’àrbitre ha deixat pas a les felicitacions per a un Barça Femení que la setmana vinent –dimecres 12 a les 17 hores- buscarà certificar l’accés als vuitens de final al Miniestadi.