El retorn especial de Ter Stegen al Borussia Park

El retorn especial de Ter Stegen al Borussia Park

El porter blaugrana visita Mönchengladbach i l’equip amb què va jugar des dels 4 anys fins que va fitxar pel FC Barcelona a l’estiu del 2014

Hi ha un jugador del FC Barcelona que fa setmanes que té marcat en vermell al calendari el proper 28 de setembre. I no podia ser un altre que Marc-André Ter Stegen, que compta les hores que falten per poder tornar a trepitjar el verd del Borussia Park, l’estadi del Borussia Mönchengladbach. Un retrobament molt especial amb el que va ser el seu club durant gairebé 20 anys, des del 1996 fins al 2014, quan va fer les maletes i va canviar l’equip alemany pel Barça.

Aquest segon partit de la fase de grups de la Lliga de Campions, doncs, significarà la primera vegada que Ter Stegen visiti el seu antic equip des que es va acomiadar de l’equip Die Fohlen entre llàgrimes. Dos anys després d’aquell emocionant dia, el seu retorn a casa el farà consagrat a les files del club blaugrana. “Tinc moltes ganes de tornar, perquè el Borussia és el meu antic amor, un club que sempre portaré al cor. Però també m’identifico al 100% amb el Barça, l’únic equip que existeix sobre el camp”, ha declarat en una entrevista concedida al web oficial del club alemany.

L’equip de la seva infantesa

Marc-André Ter Stegen va ingressar a les categories inferiors del Borussia Mönchengladbach quan només tenia quatre anys. El porter va anar creixent a través dels diferents equips del futbol formatiu de l’equip alemany i, amb només 18 anys (2011), va debutar amb el primer equip en un triomf clar contra el Colònia (5-1). Des d’aquell moment fins que va fitxar pel Barça a l’estiu del 2014, Ter Stegen va jugar 108 partits de la Bundesliga en quatre temporades, a més de set partits d’Europa League. Per tant, tot i que serà la primera vegada que pugui jugar un partit de Champions al Borussia Park –va jugar una fase prèvia-, per a Ter Stegen la sensació serà estranya: “Haver de preparar-me al vestidor visitant serà diferent. Però sóc professional i només penso en l’aspecte esportiu. Els meus companys i jo intentarem fer un bon partit per emportar-nos els tres punts, perquè serà un rival difícil d’enderrocar”.

Un gran record

El retorn del porter també serà especial per a l’afició de l’equip del länder de Renània del Nord-Westfàlia. L’emocionant comiat que li van fer el dia del seu últim partit amb la samarreta del Borussia Mönchengladbach així ho fa entreveure. “Sempre vaig fer el màxim pel Borussia i el Barça era l’únic equip pel qual no em vaig poder resistir. No va ser fàcil deixar aquest club, però la possibilitat de ser blaugrana era molt especial. Els seguidors del Borussia entenen el pas que vaig decidir fer, perquè al Barça hi ha un gran nivell i hem guanyat molts títols en els últims anys”. Concretament dues Lligues, dues Copes del Rei, un Mundial de Clubs, una Supercopa d’Europa, una Supercopa d’Espanya i una Lliga de Campions. Així doncs, Ter Stegen visitarà, de nou, Mönchengladbach amb l’objectiu assolit que s’havia marcat quan va emprendre la gran aventura del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut